Εκτύπωση αυτής της σελίδας

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

10 Νοεμβρίου 2019 18:29

Η σειρά «Insider’s Guide to Riga» του Οργανισμού Τουρισμού της Ρήγα είναι ο μεγάλος νικητής του Grand Prix στην 10η έκδοση του Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού.

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής τελετής απονομής του 10ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου στην Αμοργό, η σειρά τουριστικών βίντεο με τίτλο «Insider’s Guide to Riga” σε παραγωγή της DDB Latvia για τον οργανισμό Tourism Riga, απέσπασε το βραβείο Grand Prix καθως και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη ταινία προβολής πόλης»

Η διεθνής κριτική επιτροπή επίσης αποφάσισε να απονείμει βραβεία σε ταινίες από 16 χώρες σε δύο διαγωνιστικές κατηγορίες, Ντοκυμαντέρ και Τουριστικές ταινίες & βίντεο. Η χώρα με τις περισσότερες βραβεύσεις ηταν η Πορτογαλία με 5 συνολικά νικητές. Ακολούθησαν η Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα με τρία βραβεία, η Αυστρία και η Γερμανία με δυο. Αζερμπαιτζάν, Κροατία, Ινδία, Λευκορωσια, Σερβία, Σλοβενία, Νότιος Αφρική, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κέρδισαν από ένα βραβείο.

Το 10ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού έλαβε περσισότερες από 140 συμμετοχές από 30 χώρες, γεγονός που αναδυκνύει την ανταγωνιστικότητα και τον διεθνή χαρακτήρα του.

Μεταξύ της 31 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου, 75 επισκέπτες από 17 χώρες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ομορφιά του Αμοργιανού τοπίου, τις γεύσεις και την πλούσια γαστρονομική παράδοση, καθώς και την ευγένεια και την απαράμιλλη φιλοξενεία των Αμοργιανών.

Παράλληλα με τις προβολές του φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ομιλιτές όπως ο Λευκορώσος Βαϊρις Στραζτνς, Διευθυντής Διμιουργικού της εταιρείας DDV Latvia σε μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα «Η χρήση του Δημιουργικού βίντεο στην προβολή προορισμών χαμηλής αναγνωρισιμότητας». Ο Ισπανός Σάντι Βαλντεπέρεζ, ειδικός σε θέματα τουριστικού μάρκετιγκ και διοργανωτής του διεθνούς φεστιβάλ «Terres Travel Festival» , μίλησε για την σπουδαιότητα του « Τουριστικού Μάρκετινγκ και νέα μέσα επικοινωνίας, Ποίηση & Σέρφινγκ». Τον Ολλανδό λέκτορα της Σχολής Δημοσιογραφίας UCSS και δημιουργό, το 2010, του εκπαιδευτικού ντοκυμαντέρ μυθοπλασίας « Campus Doc»σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (CUNY), σε μια απολαυστική παρουσίαση με θέμα «Εικονικό εναντίον Πραγματικού» Τέλος είχαμε την χαρά να να ακούσουμε τον Αρίσταρχο Παπαδανιήλ, Παραγωγό και Σκηνοθέτη ταινιών κινουμένων σχεδίων, να μας παρουσιάζει το θέμα «Ένα γράμμα – Μια ιστορία: τουρισμός και κουλτούρα μέσω των κινουμένων σχεδίων»

Οι προβολές, οι ομιλίες καθως και η τελετή απονομής στο κόκκινο χαλί έλαβαν χώρα σε διαφορετικές αίθουσες του Ξενοδοχείου Aegialis Hotel & Spa.

Συνημμένα θα βρείτε την λίστα των νικητών του Φεστβαλ ταινιών τουρισμού Αμοργού 2019.

Σχετικά με το Φεστιβάλ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού είναι μια ετήσια τετραήμερη εκδήλωση η οποία οργανώνεται από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Θολαρίων - Αιγιάλης, Αμοργού. Ξεκίνησε το 2010 κατά την διάρκεια του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό ΥΠΕΡΙΑ και ο κύριος σκοπός του είναι να δημιουργηθεί μια διεθνής πλατφόρμα για την ενίσχυση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω των οπτικοακουστικών μέσων και να ανταμείψει τις καλύτερες τουριστικές ταινίες και ταξιδιωτικά βίντεο στον κόσμο.

Από το 2017, το Φεστιβάλ Αμοργού είναι επίσημο μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών – CIFFT, με έδρα την Βιέννη.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr