Επιτροπή καθoρισμού & ελέγχου παραχώρησης αιγιαλού παραλίας Δήμου Αντιπάρου

14 Μαϊος 2015 21:16

Την 13-05-2015 έλαβε χώρα η έκτακτη δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αντιπάρου.

Το μείζον θέμα ήταν : Λήψη απόφασης κανονιστικού περιεχομένου για έγκριση της περαιτέρω μεταβίβασης απλής χρήσης αιγιαλού-παραλίας από το Δήμο Αντιπάρου προς τρίτους και καθορισμός χώρων.
Η εισήγηση του Δήμου ψηφίστηκε ομόφωνα με την διαφοροποίηση της αρχικής προκαταβολής των επιχειρήσεων από 60% σε 30% ,έπειτα από αίτημα της Συμβούλου της μειοψηφίας ΒΙΑΖΗ Λίτσας. Το ζήτημα που απασχόλησε περισσότερο το Συμβούλιο ήταν ,αν θα παραχωρηθεί η παραλία του Σορού. Εκεί όμως πήρε το λόγο ο Αντιδήμαρχος ο οποίος τόνισε ότι για τις όμορες επιχειρήσεις είμαστε υποχρεωμένοι να παραχωρήσουμε χώρο, αλλιώς θα χάσουμε έσοδα τα οποία θα πάνε στην Κτηματική. Αν δεν του παραχωρούσαμε δηλαδή χώρο θα του παραχωρούσε η Κτηματική και θα χάναμε όλα τα έσοδα. Σε αυτήν την τοποθέτηση δεν θα μπορούσε να υπάρχει αντίλογος, όποιες αντιρρήσεις και αν είχε ο Τοπικός Σύλλογος.

Από την μεριά μου, η αλήθεια είναι ότι περίμενα να δω ένα σκαρίφημα –σχέδιο όπου θα αποτυπώνονται ποιοι θα είναι οι χώροι που θα παραχωρηθούν. Αυτό όμως όπως ενημερώθηκα, είναι ευθύνη της¨ Επιτροπής Καθορισμού & Έλεγχου παραχώρησης Αιγιαλού-Παραλίας¨ του Δήμου. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα είναι ο χώρος που θα παραχωρηθεί στις επιχειρήσεις και αυτή είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο στην πορεία αν υπάρξει υπέρβαση ή μη τήρηση της χωροθέτησης.

Σε αυτή την Επιτροπή ανάφερα τρεις προτάσεις:

α)να γίνει Επιτόπια Οριοθέτηση (με πάσσαλους ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο κρίνει η Επιτροπή) του χώρου που θα παραχωρηθεί ,ώστε να μπορεί ο καθένας να καταγγείλει τυχόν παραβιάσεις
Β)για το ¨Απάντημα¨ πρότεινα να δοθεί ο χώρος όπως βλέπουμε την θάλασσα από αριστερά προς δεξιά ,ώστε να δοθεί η δυνατότητα των λουόμενων να κάθονται κάτω από τα δέντρα που έχει σκιά,
Γ)ενώ για τον Σορό και τις άλλες όμορες επιχειρήσεις, ο χώρος να δοθεί μόνο μπροστά από την επιχείρηση, όπως άλλωστε ορίζει και η λέξη ¨όμορη¨.
-Ψήφισα ναι σε όλα .Χωρίς να έχω στα χέρια μου ,κάποιο σχέδιο που να αποτυπώνονται ποιοι θα είναι οι χώροι που θα παραχωρηθούν. Οι επιχειρήσεις πρέπει να δουλέψουν και ο Δήμος χρειάζεται έσοδα. Όταν ψήφισα τόνισα ότι ευελπιστώ η Επιτροπή να κάνει σωστά την δουλειά της. Αυτή έχει πλέον την ευθύνη!

Φαρούπος Βασίλειος
Ανεξ. Δημ. Σύμβουλος Δήμου Αντιπάρου

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos