Αδειάζει την ΑΜΚΕ το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου

27 Μαϊος 2015 13:29

Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου:

Ύστερα από το δημοσίευμα των τελευταίων ημερών σχετικά με το υπάρχον αεροδρόμιο Πάρου από φορέα που δεν έχει αρμοδιότητα κρίσης στο θέμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί κάθετα με όσα ειπώθηκαν σχετικά με την ασφάλεια του υπάρχοντος αεροδρομίου.

Το υπάρχον αεροδρόμιο του νησιού λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό του 45.000 πτήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με ασφάλεια χωρίς να προκύψει απολύτως κανένα πρόβλημα, τηρώντας με υπευθυνότητα τους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας και πάντα υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της ΥΠΑ. Η ΥΠΑ είναι υπεύθυνη για την λειτουργία του αεροδρομίου και μόνο εκείνη είναι σε θέση να κρίνει εάν είναι ασφαλές ή όχι.

Καταδικάζουμε λοιπόν, κάθε προσπάθεια απαξίωσης του υπάρχοντος αεροδρομίου, από οπουδήποτε και αν προέρχεται και για οποιονδήποτε λόγο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου έχει ως αυτονόητο στόχο την ολοκλήρωση και όσο το δυνατόν γρηγορότερη λειτουργία του νέου αεροδρομίου, το οποίο θα καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες των μονίμων κατοίκων και των πολυάριθμων επισκεπτών.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε την πολιτεία να εξασφαλίσει άμεσα μελέτες και χρηματοδότηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των συνοδών έργων, ώστε να πιάσουν τόπο τα περίπου 30 εκ. ευρώ που έχουν δαπανηθεί μέχρι στιγμής.

Η ανωτέρω ομόφωνη απόφαση ήρθε ως απάντηση μετά από την ανακοίνωση της ΑΜΚΕ για τη δημιουργία προσωρινών εγκαταστάσεων εδάφους νέου αερολιμένα Πάρου με ημερομηνία 15 Μαΐου 2015. (Βλέπε εδώ)


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos