Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου - Αντιπάρου για ΦΠΑ

28 Μαϊος 2015 23:26

Ενημερώνουμε ότι ο σύλλογός μας παρακολούθησε τη συζήτηση που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/5/2015 και ώρα 21:00 με θέμα την κατάργηση των ευνοϊκών συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά, ύστερα από την πρόσκληση που λάβαμε από τον Δήμαρχο κ. Μάρκο Κωβαίο και τον Έπαρχο κ. Κων/νο Μπιζά.

Η θέση του συλλόγου μας για τον ΦΠΑ είναι ρητή και κατηγορηματική. Ζητάμε την πλήρη κατάργησή του ΦΠΑ, γιατί είναι ένας άδικος έμμεσος φόρος, ο οποίος σε αντίθεση με την παρ. 5 του άρθρου 4 του Συντάγματος όπου ρητά αναφέρεται «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους», λειτουργεί (ο ΦΠΑ) οριζόντια, εξισώνοντας την οικονομική υποχρέωση του κεφαλαίου απέναντι στα βάρη της χώρας με αυτή του απλού εργαζόμενου ή ακόμα χειρότερα με αυτή του άνεργου. Εμείς απαιτούμε από την πολιτεία τη δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, σύμφωνα με τις παραπάνω επιταγές που θέτει το Σύνταγμά μας. Κατάργηση όλων των έμμεσων φόρων και κατανομή των φορολογικών βαρών στους πολίτες ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

Από το ΔΣ του Σ.Ε.ΟΤΑ.Π.Α.