Λεωνίδας Γρηγοράκος σχετικά με την βελτίωση των αεροδιακομιδών στο αιγαίο

20 Ιουνίου 2015 12:41

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Π. Κουρουπλή

ΘΕΜΑ: «Αεροδακομιδή Ασθενών»

Πλησιάζοντας στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, το Ε.Σ.Υ και πιο συγκεκριμένα το Ε.Κ.Α.Β βρίσκεται εντελώς απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει τον ραγδαία αυξανόμενο όγκο διακομιδών, παρά τις γενναίες προσπάθειες των εργαζομένων, οι οποίοι αύριο 16/06 προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας, για την υπασπιστή των δίκαιων αιτημάτων τους.
Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανέλαβε πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της περιούσιας κοινωφελών Ιδρυμάτων, όπως το «Βελέντζιο ίδρυμα Πάρου» και πιο συγκεκριμένα το ειδικό ασθενοφόρο – αεροπλάνο που διαθέτει το ίδρυμα.
Η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών κατέστησε αδύνατη την ολοκλήρωση της συνεργασίας με το εν λόγω ίδρυμα.
Όπως τεκμαίρεται από τα στοιχεία του Ε.Κ.Α.Β το κόστος διακομιδής των ασθενών μέσω ιδιωτικών πλωτών σκαφών και των αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας από τα νησιά του αιγαίου είναι υπέρογκο, αφού βαρύνει με πολλά εκατομμύρια ευρώ το Ε.Κ.Α.Β, ενώ παράλληλα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Π.Α συνεχώς αυξάνονται. Επιπλέον, το κόστος των διακομιδών με πλωτά μέσα είναι πολλαπλώς μεγαλύτερο από το κόστος των αεροδιακομιδών, καθώς επίσης η μεταφορά των ασθενών είναι πολύ πιο ασφαλής και ταχύτερη μέσω του ειδικού ασθενοφόρου-αεροσκάφους σε σχέση τα πλωτά σκάφη.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες απαιτήσεις διακομιδών με πλωτά και εναέρια μέσα στο αιγαίο;
2. Με ποιόν τρόπο σκοπεύει να μειώσει το κόστος των μετακομιδών και να αυξήσει την ασφάλεια των ασθενών;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos