Πάρος: Η Ε.Ο.Δ. πρωτοστατεί στο αλληλέγγυο έργο ανθρωπιάς για ακόμη μια φορά…

19 Ιουνίου 2016 15:31

Ενώ συνεχίζεται η διαμάχη για την παραμονή του ασθενοφόρου «μονάδα» στην Πάρο μετά την επεισοδιακή προσωρινή ακινητοποίησή του στο νησί, η Ε.Ο.Δ. Κυκλάδων συνεχίζει να προσφέρει εθελοντικά υπηρεσίες διακομιδής ασθενών, παρά τις όποιες αντίξοες και ελλιπείς από υγειονομικής άποψης συνθήκες που επικρατούν στο νησί.


Καθώς το ασθενοφόρο «μονάδα» έχει γίνει πλέον μήλον της έριδος και το έτερο μη επαρκώς εξοπλισμένο, υποστελεχωμένο και με κενές βάρδιες επί της ουσίας υπολειτουργεί, η E.O.Δ. Κυκλάδων πρωτοστατεί αγόγγυστα, με συνέπεια, ανθρωπισμό και κοινωνική αλληλεγγύη στην κάλυψη των αναγκών επείγουσας διακομιδής στην Πάρο εν μέσω της τουριστικής σεζόν όπου τα περιστατικά ατυχημάτων είναι ομολογουμένως αυξημένα.

Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου 17 – 6 – 2016, μετά από τηλεφωνική κλήση της υπεύθυνης του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Νάουσα, ότι υπάρχει περιστατικό τραυματισμού σε ιστιοπλοικό σκάφος και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Κέντρο Υγείας Πάρου, τα μέλη της Ε.Ο.Δ. Κυκλάδων για μια ακόμη φορά ανάμεσα σε τόσες άλλες, πραγματοποίησαν τη διακομιδή του τραυματία στο Κέντρο Υγείας και αργότερα τη μεταφορά του σε διαγνωστικό κέντρο της Παροικίας για ακτινοδιαγνωστική εξέταση.

Το έργο της Ε.Ο.Δ, εξαιρετικά αναγκαίο στην Πάρο για όλες φυσικά τις περιόδους του χρόνου, ειδικότερα το καλοκαίρι όπου το νησί κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες καθίσταται κυριολεκτικά πολύτιμο.

Όταν η ζωή τίθεται σε κίνδυνο, η Ε.Ο.Δ. πάντα με συνέπεια και αίσθημα υψηλής ευθύνης ανταποκρίνεται άριστα σε περιπτώσεις διακομιδών σε ολόκληρο το νησί. Σε μια εποχή που η δημόσια – δωρεάν περίθαλψη και το ΕΚΑΒ υπολειτουργούν, η Ε.Ο.Δ. Κυκλάδων, δίνει κάθε φορά τον καλύτερό της εαυτό στη διάσωση του συνανθρώπου και το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο αλληλεγγύης που επιτελεί, αποτελεί όαση ασφάλειας στο κατά τα άλλα επισφαλές αίσθημα κατοίκων και επισκεπτών όσον αφορά στα περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos