Ο ψηλότερος μοναχικός φοίνικας της Πάρου την στιγμή που τον σφυροκοπούν οι θυελλώδεις άνεμοι…(Βίντεο)

18 Μαρτίου 2018 18:59

Είναι πιθανότατα το ψηλότερο δέντρο της Πάρου, βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή Λιβάδια Παροικίας και υψώνεται πολλά μέτρα πάνω από το έδαφος.

Μοναχικός και ψιλόλιγνος ο ρωμαλέος φοίνικας, δέχτηκε το σφυροκόπημα των θυελλωδών νοτιάδων που πνέουν στην Πάρο καταφέρνοντας ωστόσο να.... σταθεί στο ύψος του! Ταλαντεύεται εδώ κι εκεί και γέρνει σαν να θέλει να ακουμπήσει στη γη καθώς δυνατές ριπές ανέμου τον λυγίζουν προσπαθώντας να τον ρίξουν!

Κοιτάζοντάς τον νομίζεις ότι θα σπάσει ο λυγερός κορμός του αλλά το μόνο που βλέπεις, είναι να αμύνεται καθώς... «βασανίζεται» από το ανελέητο χτύπημα!
Ο φοίνικας μες την ανεμοζάλη του, δεν το βάζει όμως κάτω...

Αυτή είναι εξάλλου και η δύναμη της φύσης που έχει προβλέψει την επιβίωσή της ακόμη και μέσα σε αντίξοες συνθήκες ακραίας καιρικής μανίας!

Όσο κι αν χτυπούν οι μανιασμένοι άνεμοι, το δέντρο παραμένει στη θέση του χάρη στην προνοητικότητα που έχει η φύση να προστατεύει τα δημιουργήματά της εφοδιάζοντάς τα με αντοχές απέναντι σε περιστάσεις δυσκολίας...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos