Παραδοσιακό καλάρισμα στην παραλία της Παροικίας Πάρου! Αναβίωση της πεζότρατας με μουσική και χορό! (Βίντεο + Φωτό)

08 Ιουλίου 2018 16:49

Πολύς κόσμος βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιουλίου στην παραλία της Ζωοδόχου Πηγής στην Παροικία για να συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Πάρου, την ΚΔΕΠΑΠ και τη Δημοτική Κοινότητα Πάρου, με θέμα την αναβίωση και αναπαράσταση ενός πατροπαράδοτου τρόπου αλιείας, της λεγόμενης πεζότρατας.

Μικροί και μεγάλοι, πήραν μέρος στο αλιευτικό έθιμο καλάροντας κατά τον παλαιό τρόπο στην παραλία, ζωντανεύοντας έτσι αναμνήσεις της ιστορίας των ψαράδων του νησιού που οι μεγαλύτεροι θυμούνται ακόμα με νοσταλγία και οι νεότεροι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από την αναβίωσή τους.

Νόστιμα, φρέσκα ψάρια που τηγανίστηκαν εκείνη τη στιγμή αλλά και παριανό κρασί είχε την ευκαιρία να απολαύσει ο κόσμος που βρέθηκε στην εκδήλωση η οποία ολοκληρώθηκε με ένα αυθεντικό νησιώτικο γλέντι με ζωντανή μουσική και τραγούδι. Κέφι, ζωντάνια και χορός στο ρυθμό του μπάλου ξεσήκωσαν τον κόσμο της Παροικίας που διασκέδασε απτόητα στο παραδοσιακό γλέντι που συνεχίστηκε έως αργά τη νύχτα.


Και η παραλία της Παροικίας, η οποία παραμένει μοναδικά όμορφη και ελκυστική όσες φορές κι αν την περπατήσει κανείς, πήρε έτσι αυτή τη βραδιά γιορτής μια πιο ζωηρή όψη που την έκανε ακόμη ωραιότερη! Κάθε βράδυ που ανάβει τα φώτα της και παίρνει ζωή από τους περιπάτους του κόσμου και την κίνηση των υπέροχων μαγαζιών της, επιβεβαιώνει ότι από μόνη της αποτελεί ένα από τα σαγηνευτικότερα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Πάρου!


Στην πανέμορφη παραλία της Παροικίας, βρίσκεται επίσης ο top προορισμός για τους ψαγμένους της καλοφαγίας! Αυτός δεν είναι άλλος από το ψητοπωλείο «Μπριζολάδικο» που σερβίρει εξαιρετικές κρεατολιχουδιές ψημένες στα κάρβουνα, για τους απαιτητικούς της γεύσης! Ποιοτικά, ζουμερά κρέατα μεγάλης ποικιλίας, ολόφρεσκες σαλάτες και γευστικότατα ορεκτικά, αποτελούν μόνο μερικές από τις γαστρονομικές προτάσεις που προσφέρονται σε φιλικό περιβάλλον στο «Μπριζολάδικο», το κατάστημα εστίασης με την άψογη κουζίνα και το εκπληκτικό περιβάλλον!

Αν πάλι θέλετε να ζήσετε μια «γεμάτη» απολαυστική μέρα από το πρωί έως αργά το βράδυ, ο must προορισμός σας είναι το εμβληματικό all – day «Κialoa Bar», επίσης στην παραλία της Παροικίας.

Το Ιδανικό, υπέροχο περιβάλλον του με θέα το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα προσφέρεται για χαλαρωτικό καφεδάκι ή ποτάκι το σούρουπο, σερβίρει επίσης ολόφρεσκα πρωινά, σνακ, λαχταριστούς χυμούς, smoothies και cocktail στην εκπληκτική παραλία του από το πρωί, ενώ αργά το βράδυ οι ρυθμοί του ανεβαίνουν μουσικά και υπόσχεται μοναδική νυχτερινή διασκέδαση με ακούσματα από όλες τις δεκαετίες με DJ.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos