Πάρος: Βαθιά συγκίνηση και περισυλλογή στις επιμνημόσυνες τελετές για τους νεκρούς του ναυαγίου του «Εξπρές Σάμινα». (Βίντεο)

26 Σεπτεμβρίου 2018 18:33

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και περισυλλογής, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου - ημέρα τραγικής επετείου από το ναυάγιο του πλοίου «Εξπρές Σάμνα» - επιμνημόσυνες τελετές για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν τόσο άδικα στα νερά της Πάρου πριν από δεκαοχτώ χρόνια, τη νύχτα της 26ης Σεπτεμβρίου 2000.

Παρουσία κόσμου, εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων του νησιού, τελέστηκε αρχικά Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής και κατόπιν πραγματοποιήθηκε τρισάγιο, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου, στο Παρεκκλήσι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, που ανεγέρθηκε στη μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου στην τοποθεσία Κορακιές.



Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες σφοδρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή την ώρα του τρισάγιου, θυμίζοντας εκείνες της νύχτας του ναυαγίου, ξύπνησαν οδυνηρές μνήμες των συνθηκών της πολύνεκρης ναυτικής τραγωδίας, όταν 81 αθώες ψυχές «έφυγαν» από κοντά μας, με τη θάλασσα της Πάρου να γίνεται γι΄αυτές υγρός τάφος. Το κλίμα της θρησκευτικής τελετής ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά και βαρύ ανακαλώντας συναισθήματα και θύμησες της ολέθριας εκείνης βραδιάς.



Οι ολόθερμες προσευχές και η βαθιά περισυλλογή του κόσμου που μετείχε στις επιμνημόσυνες τελετές υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων και συμπαράστασης στον πόνο των συγγενών που άφησαν πίσω, δεκαοχτώ χρόνια μετά το ναυτικό δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα, αποτέλεσαν οφειλόμενο φόρο τιμής της Πάρου σε όλους εκείνους που χάθηκαν αλλά και έχασαν αγαπημένα πρόσωπα στο τρομερό ναυάγιο που συνέβη στα νερά του νησιού πριν από δύο σχεδόν δεκαετίες

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos