Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άλυτος γρίφος ο εκκωφαντικός κρότος που ταρακούνησε το Κεντρικό Αιγαίο...

16 Νοεμβρίου 2018 14:19

Μυστήριο εξακολουθεί να παραμένει η ταυτότητα του εκκωφαντικού κρότου σαν έκρηξη που ακούστηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου στην Πάρο, στη Νάξο και σε όλες σχεδόν τις Κεντρικές Κυκλάδες.


Ο δυνατός άγνωστης προέλευσης ήχος, συνοδεύτηκε επίσης από αιφνίδιο τράνταγμα του εδάφους που έγινε σε μεγάλο βαθμό αισθητό σε πολλά Κυκλαδονήσια και έφερε αναστάτωση στους κατοίκους που ένιωσαν τα σπίτια τους να σείονται και είδαν τα ζώα να αλαφιάζονται.
Καθώς έχει αποκλειστεί βάσει του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το φαινόμενο να οφειλόταν σε κάποια σεισμική δόνηση, μόνο εικασίες μπορεί να κάνει κανείς για την αιτία του κρότου και του δυνατού τραντάγματος που «χόρεψε» τις Κυκλάδες.

Το φαινόμενο που δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής αν έχει φυσική ή τεχνητή προέλευση, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό μεγάλη ανησυχία κυρίως λόγω της έντασής του και της ευρείας έκτασης στην οποία έγινε αισθητό. Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες ανθρώπων που την ώρα του φαινομένου βρίσκονταν στην ύπαιθρο, ο τρομακτικός ήχος έμοιαζε να προήλθε από τα έγκατα της γης ή τον υποθαλάσσιο χώρο και όχι από αέρος.

Στην διαπίστωση αυτή, συγκλίνουν οι περισσότερες μαρτυρίες κατοίκων των νησιών οι οποίοι, αν και έχει περάσει σχεδόν μια ημέρα από το συμβάν, συνεχίζουν να βρίσκονται στο σκοτάδι όσον αφορά στην αιτία που προκάλεσε το αναπάντεχο φαινόμενο.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr