Έως και 10 μποφόρ η ένταση των ανέμων στο Αιγαίο από την Πέμπτη

28 Νοεμβρίου 2018 16:47

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Πηνελόπη», αλλάζοντας όμως μορφή από την Τετάρτη 28/11 το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την Τετάρτη 28/11 βροχές και τοπικές καταιγίδες, θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το κύριο χαρακτηριστικό όμως θα είναι η βαθμιαία στροφή των ανέμων σε βορειοανατολικούς από νωρίς το μεσημέρι και από τα βόρεια, με γρήγορη ενίσχυσή τους σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ στο Θρακικό και στο Βόρειο Αιγαίο και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια τμήματα της χώρας και κυρίως στη Θράκη.

 

Η ψυχρή εισβολή θα επεκταθεί νοτιότερα την Πέμπτη 29/11  με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και την επικράτηση πολύ θυελλωδών βοριάδων στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 9 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Πιο συγκεκριμ'ενα θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές κατοιγίδες κατά τόπους ισχυρές ενώ οι άνεμοι στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες, βορειοανατολικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Λιμεναρχείο Πάρου:

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε για τη λήψη κάθε ενδεδειγμένου και πρόσφορου μέτρου ασφαλούς αγκυροβολίας – πρόσδεσης όλων ανεξαιρέτως των σκαφών (αλιευτικών, αναψυχής, εμπορικών, ταχυπλόων, τουριστικών κ.λπ), που βρίσκονται στους λιμένες της Πάρου και της Αντιπάρου, ενώ, επίσης, για την αποφυγή τυχόν ατυχήματος, οι συμπολίτες μας παρακαλούνται να μην μεταβαίνουν, ασκόπως, στις λιμενικές εγκαταστάσεις και τους παραλιακούς, γενικά, χώρους.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία μας, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου (τηλέφωνα επικοινωνίας : 22840 21240).

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos