Ένα τραγούδι – βίντεο που γυρίστηκε στην Πάρο και σώζει ανθρώπινες ζωές!

25 Δεκεμβρίου 2018 22:17

Είναι φορές που τα πιο σοβαρά πράγματα λέγονται με τον πιο απλό τρόπο, όπως με ένα τραγούδι!


Την εξαιρετική αυτή ιδέα συνέλαβε η διασώστρια του ΕΚΑΒ κα. Σπυριδούλα Ζώβα για να επικοινωνήσει την άποψη ότι οι βασικές γνώσεις παροχής Πρώτων Βοηθειών και η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση είναι εξαιρετικά απλές στην εφαρμογή τους αλλά απόλυτα πολύτιμες ενώπιον περιστατικών κινδύνου για τη ζωή προσφιλών μας προσώπων ή συνανθρώπων μας.

Στο εν λόγω τραγούδι – βίντεο που γυρίστηκε στην Πάρο, οι στίχοι είναι απλοί, ρυθμικοί και βοηθούν στην απομνημόνευση των χρήσιμων εκείνων πληροφοριών που θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όταν βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα έκτακτο περιστατικό που χρήζει άμεσης παροχής Πρώτων Βοηθειών.

Παραστατικές εικόνες για το πώς επικοινωνούμε με το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, τι λέμε, και κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουμε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στον ασθενή πριν το ασθενοφόρο τον παραλάβει, γίνονται εύκολα κατανοητά μέσα στο καλογυρισμένο βίντεο που οπτικοποιεί με τη συνοδεία τραγουδιού τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η εξαιρετική πρωτοβουλία που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά σχολικής ηλικίας, πραγματοποιήθηκε με την εθελοντική συνεργασία αρκετών προσώπων αλλά και φορέων και αποτελεί μια καινοτόμο προσπάθεια προσφοράς πληροφοριών υγείας αρκετά απλών, η μη γνώση ωστόσο των οποίων, στοιχίζει κάθε χρόνο τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας. Τίτλος του βίντεο –τραγουδιού «30 – 2». Αρκεί να το ακούσουμε και να δούμε μπροστά στα μάτια μας να ξετυλίγονται τα βήματα παροχής Πρώτων Βοηθειών για να προσφέρουμε ζωή αν και όποτε παραστεί ανάγκη!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos