Πάρος: Γιορτάστηκε με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στη Νάουσα (Βίντεο)

02 Φεβρουαρίου 2019 18:43

Mε εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, γιορτάστηκε στη Νάουσα, η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. Μια σπουδαία Θεομητορική εορτή, η οποία ανήκει στις σημαντικότερες 12 εορτές της Εκκλησίας μας και τιμάται σε ανάμνηση του γεγονότος της έλευσης του μικρού Ιησού στο Ναό των Ιεροσολύμων σαράντα ημέρες μετά την γέννησή Του.


Ο Ιερός Ναός της Παντάνασσας, πολιούχος της Νάουσας, πανηγύρισε και το πρωί του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου πλήθος πιστών αλλά και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων της Πάρου, παραβρέθηκαν στις επίσημες θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος. Μετά το πέρας της, το πλήθος του κόσμου, ακολούθησε ευλαβώς τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παντάνασσας, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη, στα σοκάκια του οικισμού της Νάουσας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάρου.



Η 2α Φεβρουαρίου, μια λαμπρή θρησκευτική εορτή για την Πάρο, και ειδικότερα για την Νάουσα, τιμάται κάθε χρόνο με τη δέουσα ευσέβεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών από ολόκληρο το νησί.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos