Πάρος: Έργο πνοής γίνεται πραγματικότητα! Σε λειτουργία η μονάδα αφαλάτωσης με προοπτική επέκτασης στο νησί…

30 Μαρτίου 2019 14:33

Ένα σημαντικό και αναγκαίο έργο για την ύδρευση της Πάρου γίνεται επιτέλους πραγματικότητα! Η μονάδα αφαλάτωσης στη θέση Πέπονας στην Παροικία, έχει ήδη ολοκληρωθεί κατασκευαστικά και το έργο βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο υλοποίησής του καθώς έχουν γίνει από την Δ.Ε.Υ.Α.Π. οι απαραίτητες υδραυλικές δοκιμές πριν τεθεί σε λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Δήμος Πάρου μέσω της Δ.Ε.Υ.Α.Π. κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να ενωθεί η μονάδα αφαλάτωσης με το δίκτυο ύδρευσης ακόμα και πριν από το Πάσχα, με απώτερο στόχο την πλήρη λειτουργία της κατά τη θερινή περίοδο.

Η μονάδα προβλέπεται ότι θα παράγει 2.500 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως όταν οι ανάγκες της Παροικίας και των περιχώρων της (Β.Δ. Πάρος) το χειμώνα είναι περίπου 1.000 κυβικά μέτρα, ενώ στο απόγειο της θερινής σεζόν φθάνουν τα 4.500 κυβικά.

Η ποιότητα τώρα του παραγόμενου νερού θα είναι άριστη, εφάμιλλη εκείνης των εγκατεστημένων αυτόματων μηχανημάτων πόσιμου νερού σε διάφορα σημεία του νησιού.
Σημειώνεται ότι το παραπάνω έργο πνοής, δεν θα εξυπηρετήσει μόνο τις ανάγκες της Βορειοδυτικής Πάρου καθώς σχεδιάζεται ήδη η επέκτασή του ώστε να καλύψει τις ανάγκες υδροδότησης ενός μεγάλου μέρους του νησιού.

Υπάρχει ήδη σχεδιασμός, από το Δήμο Πάρου και την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης ώστε το δίκτυο της Νοτιοδυτικής Πάρου να επεκταθεί και να συνδεθεί με το κεντρικό δίκτυο της Παροικίας, έργο που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η αναβάθμισή του.

Έτσι λοιπόν μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με τα σχέδια του Δήμου Πάρου και της Δ.Ε.Υ.Α.Π., τόσο η Βορειοδυτική όσο και η Νοτιοδυτική Πάρος, περιοχές με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πληθυσμού στο νησί, θα ευεργετηθούν από την μονάδα αφαλάτωσης διαθέτοντας πλέον εντός του δικτύου ύδρευσής τους καθαρό νερό για κάθε χρήση.

Bίντεο από το αρχείο μας 08-05-18

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos