Τραγούδησαν και ξεσήκωσαν Συνεδριακό Κέντρο δύο παριανές μαθήτριες! (Βίντεο)

09 Απριλίου 2019 21:30

Πρότυπο προσφοράς ζωής τα δύο κορίτσια μας…

Δύο μαθήτριες από την Πάρο, η Ιωάννα Σιφναίου και η Χάρις Θαλασσοχωρίτη, πήραν μέρος στο διαγωνισμό «Kids Save Lives Championship» που διεξήχθη στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας «Emergency 3 – Το Επείγον, Υπόθεση της Κοινωνίας» το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 6 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Οι παριανές μαθήτριες που διαγωνίστηκαν στην εφαρμογή δεξιοτήτων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) σε συνθήκες προσομοίωσης, κατάφεραν να διακριθούν αγγίζοντας ποσοστό επιτυχίας 97% στις επιδόσεις τους. Η διάκρισή τους όμως αυτή, δεν ήταν η μοναδική επιτυχία που σημείωσαν με την παρουσία τους στο Συνέδριο!

Τα εκπαιδευμένα στην ΚΑΡΠΑ κορίτσια, άνοιξαν τις εργασίες του Συνεδρίου τραγουδώντας ένα όχι οποιοδήποτε τραγούδι αλλά το «KAΡΠΑ 30:2» το οποίο μέσα από απλούς, κατανοητούς στίχους επενδυμένους με ρυθμική μουσική «αφηγείται» τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν σε ένα επείγον περιστατικό ώστε να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου πριν την ανάληψη νοσοκομειακής φροντίδας.

Το τραγούδι ξεσήκωσε τους συνέδρους που καταχειροκρότησαν τις μαθήτριες!

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα κορίτσια, είχαν πάρει μέρος και στα γυρίσματα του ίδιου τραγουδιού – βίντεο που πραγματοποιήθηκαν στην Πάρο πριν από λίγους μήνες.

Ενθουσίασαν όπως ήταν φυσικό τον κόσμο που μετείχε στο Συνέδριο ο οποίος χάρηκε μαζί τους αυτόν τον υπέροχο, πρωτότυπο τρόπο μετάδοσης πληροφοριών υγείας με εύληπτο τρόπο, με στόχο όλοι να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε άμεση βοήθεια σε προσφιλή πρόσωπα ή σε συνανθρώπους μας που η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο και χρειάζονται επειγόντως παροχή Πρώτων Βοηθειών ΚΑΡΠΑ.



Τα δύο κορίτσια μας που ξεχώρισαν στο Συνέδριο, μετέδωσαν με τη δράση και τις επιδόσεις τους στην ΚΑΡΠΑ το πολύ ελπιδοφόρο και αισιόδοξο ανθρωπιστικό μήνυμα της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία. Η δράση τους θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και πρότυπο εθελοντικής προσφοράς, ιδιαίτερα στο πλαίσιο μιας σύγχρονης τοπικής κοινωνίας που έχει, ειδικά στις μέρες μας, την ανάγκη άνθησης υγειών δυνάμεων αλληλεγγύης κυρίως μέσα από τη νεολαία του τόπου.

Η Ιωάννα Σιφναίου και η Χάρις Θαλασσοχωρίτη, δύο νεαρά κορίτσια από την Πάρο, μας έκαναν όλους περήφανους.

Σίγουρα αξίζουν την αναγνώριση όλων μας ως τοπικής κοινωνίας και γιατί όχι, τη θεσμική τους επιβράβευση για το υπέροχο «μάθημα» ζωής στο οποίο διέπρεψαν!
Είναι το μέλλον δείχνουν το μέλλον! Συγχαρητήρια λοιπόν, στις δικές μας μοναδικές πρωταθλήτριες ζωής!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos