Πάρος: Πανηγύρισε η Ι.Μ. Λογγοβάρδας στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής

07 Μαϊος 2019 18:40

Στις 23 Οκτωβρίου 2018, εκοιμήθη ο Παριανός Γέροντας Γρηγόριος Ζουμής, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγ. Όρους.


Ο μακαριστός Γέροντας, όσο του επέτρεπαν οι δυνάμεις του, συνοδευόμενος κάθε χρόνο από μια μικρή συνοδεία από πατέρες της Μονής του και πνευματικά του παιδιά, ερχόταν στην Πάρο για να τιμήσει την Πανήγυρη της Ι.Μ. Λογγοβάρδας στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Θεωρούσε το Μοναστήρι ως πνευματική του μητέρα και το προσκύνημα αυτό απότιση χρέους. Αδράχνοντας δε την ευκαιρία, φρόντιζε παράλληλα να ανάψει τη σπίθα του Χριστού στις ψυχές.

Νέος ηγούμενος της Ι.Μ. Δοχειαρίου Αγ. Όρους εξελέγη ο Γέροντας Αμφιλόχιος. Τα πνευματικά παιδιά του Γέροντος Γρηγορίου συνεχίζουν ωστόσο την παράδοσή του. Έτσι κι εφέτος παρά τις όποιες αντιξοότητες είχαν ανακύψει, ήλθε ο νέος καθηγούμενος με μερικούς πατέρες για να πλαισιώσουν την Ιερά Πανήγυρη της Μονής την Παρασκευή της Διακαινησίμου (3 Μαϊου).

Πράγματι κόσμησαν την Ιερά Πανήγυρη με την σεμνοπρεπή παρουσία τους και τις ψαλμωδίες τους παράλληλα με τους Παριανούς πρωτοψάλτες Εμμ. Χανιώτη και Βικτ. Τσόγια.
Όπως κάθε χρόνο μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτανεία «έξω των πυλών της Μονής», ο αγιασμός και η πανηγυρική τράπεζα για όλους τους προσκυνητές.
Η Ι.Μ. Λογγοβάρδας εύχεται η χάρη της Παναγίας μας να σκεπάσει όλους όσοι τίμησαν την εορτή της καθώς κι όσους άλλους, αν και ήθελαν, δεν μπόρεσαν να παραστούν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos