Πάρος: «Άνω – κάτω» έκαναν τη Νάουσα οι φοβεροί Κουρσάροι! (Βίντεο)

24 Αυγούστου 2019 18:44

Πανηγυρική βραδιά στα Εννιάμερα της Παναγίας…

Οι φοβεροί και τρομεροί Κουρσάροι έκαναν και πάλι φέτος «απόβαση» στη Νάουσα παρασύροντας στο κέφι τους τον πολύ κόσμο που κατέκλυσε το λιμάνι της για να απολαύσει τη μουσικοχορευτική «αφήγηση» της ιστορίας τους!

Το βράδυ της Παρασκευής 23 Αυγούστου, η Νάουσα έλαμψε για μια ακόμη χρονιά και έγινε επίκεντρο των εορτασμών για τα Εννιάμερα της Παναγίας παρουσιάζοντας το περίφημο Κουρσάρικο Δρώμενο που αναπαρέστησε ζωντανά ένα επεισόδιο της πειρατικής ιστορίας του τόπου με πρωταγωνιστές τη νεολαία του.
Νέοι και νέες της Νάουσας, ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, «αμύνθηκαν» στην επίθεση των Κουρσάρων και στην αρπαγή νεαρών κοριτσιών, πήραν πίσω τις κοπέλες από τους πειρατές και όλοι μαζί μετά έστησαν ένα μεγάλο γλέντι με μουσική, τραγούδι και πολύ χορό!

Κάπως έτσι κύλησε η ιστορία της εντυπωσιακής αναπαράστασης του δρώμενου που έγινε για αφορμή για ένα μεγάλο υπαίθριο πανηγυρικό γλέντι που κράτησε μέχρι πολύ αργά στη Νάουσα. Ένα πανηγύρι ωστόσο που είχε ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα όταν η νεολαία της Νάουσας ξεχύθηκε στα σοκάκια τραγουδώντας και χορεύοντας παραδοσιακούς σκοπούς, ξεσηκώνοντας με το κέφι της τους πάντες!

Η όμορφη βραδιά, ολοκληρώθηκε με την ρίψη πυροτεχνημάτων που λάμπρυναν τον ουρανό σε μια βραδιά που δεν έλεγε να τελειώσει καθώς το αστείρευτο κέφι του κόσμου την κρατούσε ζωντανή με χορό μέχρι τελικής πτώσεως! Και του χρόνου!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos