Πρώτο κουδούνι σήμερα! Αγιασμός και Περιβαλλοντική Συνείδηση «χέρι – χέρι» στα σχολεία της Πάρου!

11 Σεπτεμβρίου 2019 18:09

Χτύπησε το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι στα σχολεία ολόκληρης της χώρας μετά από τρείς σχεδόν μήνες ανάπαυλας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε όλα τα σχολεία της Πάρου, τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός και όλοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, ευχήθηκαν στα παιδιά μας καλή χρονιά και φώτιση για το νέο σχολικό έτος που άρχισε επίσημα.

Τον Αγιασμό σε σχολεία της Παροικίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος ενώ επίσης στην πανηγυρική έναρξη της νέας χρονιάς παρέστησαν ο Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου κ. Κ. Μπιζάς, Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παροικίας και δημοτικοί σύμβουλοι. Στο Αγιασμό του Γενικού Λυκείου Παροικίας παρέστη και ο επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου» κ. Κ. Ροκονίδας.

Επτά σχολεία της Πάρου, τέσσερα της Παροικίας και τρία της Νάουσας, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μάρκος Κωβαίος για να ευχηθεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς επιτυχία και πρόοδο στη νέα σχολική χρονιά.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος με την ευκαιρία της επίσκεψής του, εξήγγειλε ότι σε όλα στα σχολεία της Πάρου θα τοποθετηθούν φίλτρα νερού και στους μαθητές θα διανεμηθούν μη πλαστικά μπουκάλια προς χρήση.

Η εξαγγελία του Δημάρχου εντάσσεται στο πρόγραμμα «Clean Blue Paros» και στοχεύει στην μείωση των πλαστικών απορριμμάτων ώστε να σταματήσει η πλαστική μόλυνση στις θάλασσες. Υπενθυμίζεται ότι η Πάρος έχει ενταχθεί πιλοτικά στο πρόγραμμα ως το πρώτο νησί της Μεσογείου χωρίς πλαστικά.

Έτσι μαζί με τις ευχές για δύναμη, πρόοδο και σχολικές επιτυχίες, τονίστηκε στα παιδιά η σημασία της οικολογικής ευαισθητοποίησης σε μια εποχή που η μέριμνα για το περιβάλλον αποτελεί παγκοσμίως την αιχμή του δόρατος πρωτοβουλιών και ενεργειών για την αποσόβηση περαιτέρω επιβάρυνσης του πλανήτη μας.

«Χέρι – χέρι» λοιπόν άνοιξε η αυλαία της νέας σχολικής χρονιάς στην Πάρο με περιβαλλοντικές δράσεις για τους μαθητές του νησιού πραγματώνοντας συμβολικά την πεποίθηση ότι η περιβαλλοντική παιδεία αποτελεί στις μέρες μας ύψιστο στόχο, καθώς το σύγχρονο σχολείο μπορεί και πρέπει να γίνει, φυτώριο δημιουργίας αυριανών πολιτών με ανεπτυγμένη έμπρακτη περιβαλλοντική συνείδηση και δραστηριοποίηση.

Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι από την τέλεση του Αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας, στο Γυμνάσιο Παροικίας και στο Γενικό Λύκειο Παροικίας.

 



Μήνυμα Δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς,

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια της Πάρου, μία νέα, συναρπαστική και γόνιμη διαδρομή στον χώρο της μάθησης, μία διαδρομή γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες και προοπτικές για πρόοδο, μία πορεία που θα οδηγήσει στην επιτυχή κατάκτηση του μέλλοντος και τη διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας για όλους.

Ως Δημοτική Αρχή θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Πάρου, υλοποιώντας έργα και παρεμβάσεις που διασφαλίζουν ένα υγιές εκπαιδευτικό περιβάλλον για τους μαθητές μας και θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο των εκπαιδευτικών και των γονέων για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει στο μέλλον.

Εύχομαι σε όλους μια δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!

Ο Δήμαρχος Πάρου
Μάρκος I. Κωβαίος

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos