Προωθούνται 100 μετανάστες σε κάθε δήμο (200 Δήμοι στη λίστα)

30 Οκτωβρίου 2019 14:01

Συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούνται στο Μαξίμου και στα αρμόδια Υπουργεία καθώς η Ελλάδα δέχεται τεράστιες πιέσεις μεταναστευτικών ρευμάτων αλλά και ταυτόχρονα καταγγελίες από την διεθνή κοινότητα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό 20.000 μετανάστες πρέπει άμεσα να μεταφερθούν από τα στρατόπεδα υποδοχής στη ενδοχώρα. Την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέρθηκαν 1.500.
Οι τοπικές κοινωνίες όμως αντιδρούν στην μετεγκατάσταση ενώ η κατάσταση στα κέντρα των νησιών παραμένει αφόρητη με 30.000 άτομα μα παραμένουν εκεί.

Το Μαξίμου έχει επιδοθεί σε μια πολιτική ενημέρωσης μέσω βουλευτών των τοπικών κοινωνιών που ήδη έχουν αρχίσει να αντιδρούν και να διχάζονται. Εχουν επιστρατευθεί και οι δήμαρχοι της Νέας Δημοκρατίας.
Το Μαξίμου ενημερώνει ότι οι άνθρωποι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και δωμάτια, και στην πλειοψηφία τους είναι οικογένειες με παιδιά. Ανιχνεύονται και άλλα ξενοδοχεία και στρατόπεδα ως έσχατη λύση.
Πληροφορίες του myota.gr αναφέρουν ότι θα επιχειρηθεί μεγάλη διάχυση για να μην δημιουργηθούν περιοχές με έντονο μεταναστευτικό στοιχείο και να περάσουν όσο γίνεται απαρατήρητη. Γι αυτό το λόγο έχει δημιουργηθεί μια πολύ μεγάλη λίστα δήμων (γύρω στους 200) έτσι ώστε ο αριθμός των μεταναστών που θα συγκεντρώνονται σε κάθε δήμο να μην υπερβαίνει κατά πολύ τους 100.

Πάντως ήδη αυτή η λίστα έχει περικοπεί καθώς αρκετοί δήμαρχοι δήμων που βρίσκονται στα παράλια της ηπειρωτικής Ελλάδας, με προσωπικές συναντήσεις με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη έχουν καταφέρει να εξαιρεθούν λόγω τουριστικού ενδιαφέροντος.
Μερικοί δήμαρχοι, ελάχιστοι όμως είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο φιλοξενήσουν πρόσφυγες καθώς αυτό συνοδεύεται και από μια αξιοσημείωτη οικονομική ένεση για την τοπική αγορά.
Φόβοι πάντως εκφράζονται ότι ξαφνικά η Τουρκία μπορεί να ανοίξει τις «πόρτες» και να δημιουργηθεί και πάλι μεγάλο ρεύμα μεταναστών.

Ετσι το πιθανότερο είναι να υπάρξει επανασχεδιασμός για ορισμένες περιοχές, με νέα κριτήρια, όπως αν φιλοξενούνται εκεί πρόσφυγες ή φιλοξενήθηκαν πρόσφατα. Γεγονός πάντως είναι ότι η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παίξει το παιχνίδι του αιφνιδιασμού και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δείξει ότι “το πράγμα τακτοποιείται”.
Η Κυβέρνηση εκτιμά ότι οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει θα αποδώσουν τους επόμενους μήνες και σταδιακά θα υπάρξουν μετρήσιμα αποτελέσματα στο μεταναστευτικό/προσφυγικό. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, το οποίο θα εισαχθεί στη Βουλή την Πέμπτη και θα ψηφισθεί την επόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, ως ορόσημο από την πλευρά του Μαξίμου, έχει τεθεί η ΄Ανοιξη. Κυβερνητική πηγή τονίζει ότι, «δεν θα μείνουμε απαθείς αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση μετά τον Απρίλη», προϊδεάζοντας για την στρατηγική που σχεδιάζεται. Αν μέχρι τότε οι αφίξεις στα νησιά δεν έχουν μειωθεί αισθητά είναι ανοιχτό να λάβει νέα μέτρα για την αποτροπή τους και να πιέσει πολύ περισσότερο τις Βρυξέλλες για μέτρα κατά της Τουρκίας και αλληλεγγύη στη διαχείριση του ζητήματος.
Η πρόσφατη επίσκεψη πάντως του κ. Κουμουτσάκου στις Βρυξέλλες δεν απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς. Απλά θύμισε τις θέσεις της Ελλάδας στου Εταίρους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos