Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης την Κυριακή 24/11/19 στην Παροικία της Πάρου

15 Νοεμβρίου 2019 14:44

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης


της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους, άνδρες, γυναίκες παιδιά, που βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου, ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.
Η ανωτέρω μάχη – σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό χαρακτήρα της, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενεές.
Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης σύμφωνα με την εγκύκλιο αρ. πρωτ. : 79944 του Υπουργείου Εσωτερικών θα γίνει σε όλη την Επικράτεια την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, το δε πρόγραμμα του εορτασμού στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου περιλαμβάνει :

ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟ - ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

1. Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων – Περιφερειακών και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 24ης Νοεμβρίου 2019.

2. Φωταγώγηση των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

• Τελετή δοξολογίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, παρουσία Αρχών, Σχολείων, Οργανώσεων, Σωματείων και κατοίκων στις 10.00

• Μετά το πέρας της δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, εντός του Ι.Ν. από την Εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου κα Τσούλη Χριστίνα.

• Μετάβαση στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στις 10.30
Επιμνημόσυνος δέηση, κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, εκπροσώπους των θυμάτων πολέμου, της Εθνικής Αντίστασης, τα πολιτικά κόμματα, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού.

• Προσκλητήριο Νεκρών
• Σιγή ενός λεπτού.
• Ανάκρουση ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ.
Παρακαλούνται να ρυθμίσουν :

Α. Τα της ιεροτελεστίας, η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας.
Β. Τα της εκπροσώπησης των Σχολείων, οι Διευθυντές των σχολείων της Παροικίας.
Γ. Τα της διάθεσης της φιλαρμονικής του Δήμου Πάρου, η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.
Δ.Τα του ευπρεπισμού τού χώρου κατάθεσης στεφάνων, το αρμόδιο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Πάρου.
Ε. Τα της τάξεως, το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Δημήτριος Μαούνης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου.

 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

 1. Δήμος Πάρου

2. Περιφερειακή Ενότητα Πάρου

3. Ανάπηροι - Θύματα Πολέμου - Εφεδροπολεμιστές

4. Εθνική Αντίσταση

5. Τοπικές Οργανώσεις Κομμάτων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας - Πρόνοιας - Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων
& Έπαρχος Π.Ε. Πάρου

 Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos