Απαγορευτικό στα δρομολόγια για Κυκλάδες από Πειραιά και Ραφήνα

14 Δεκεμβρίου 2019 11:49

Προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω της κακοκαιρίας «Ετεοκλής» που πλήττει τη χώρα.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν, από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες, ενώ για Αργοσαρωνικό φεύγουν μόνο τα συμβατικά πλοία.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες. Επίσης, σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.
Καλό είναι οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ
Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, καθώς και έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Σύμφωνα με αυτό ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Επίσης, αναμένεται να επηρεαστούν:
Α) η ανατολική Πελοπόννησος και πιθανώς
πρόσκαιρα η δυτική Μακεδονία,
Β) η ανατολική Στερεά και οι Κυκλάδες,
Γ) η Εύβοια, οι Σποράδες, η Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία και η Θράκη
Δ) τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι του Σαββάτου 14/12 στα δυτικά, από το απόγευμα σταδιακά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τη νύχτα βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (14-12-2019).

Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν:
Στα ανατολικά από τις πρώτες πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (14-12-2019), νότιοι 8, που στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά έως 9 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν το Σάββατο (14-12-2019) στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, μέχρι το απόγευμα.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos