Προτάσεις του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου-Αντιπάρου «Μαντώ Μαυρογένους» για την Παροικία

15 Ιανουαρίου 2020 15:29

Το 2019 σίγουρα ήταν από τις κορυφαίες τουριστικές σεζόν της Πάρου


και ευχόμαστε το 2020 αλλά και κάθε επόμενη χρονιά να είναι αντίστοιχη με αυτήν. Για να επιτευχθεί βέβαια αυτό πρέπει κάθε χρόνο να επενδύουμε στο τουριστικό προϊόν μας και να μην μένουμε στάσιμοι και απλοί θεατές. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου-Αντιπάρου «Μαντώ Μαυρογένους» έχει καταγράψει και καταθέτει εκ νέου στην τοπική αυτοδιοίκηση τις προτάσεις που πιστεύει ότι θα συντελέσουν σημαντικά στην αναβάθμιση της Παροικίας :

• Εγκατάσταση κερματοδεκτών στις δημοτικές τουαλέτες της Παροικίας, ανάλογες με αυτές που υπάρχουν ήδη σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα καθώς στην υπόλοιπη Ευρώπη εδώ και αρκετά χρόνια. Με τον τρόπο αυτό θα ελέγχεται η πρόσβαση σε αυτές, έναντι ενός ποσού της τάξης των 50 λεπτών. Με τα έσοδα αυτά ενδεχομένως να μετατραπούν και σε εντελώς αυτοματοποιημένες αυτοκαθαριζόμενες τουαλέτες.

• Ελεγχόμενη στάθμευση στο parking του Γράβαρη από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο. Προτείνεται οι μόνιμοι κάτοικοι που διαμένουν στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικίας να αποκτήσουν δωρεάν κάρτα στάθμευσης, ενώ στους υπόλοιπους πολίτες θα υπάρχει συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική ανάλογη με αυτή που εφαρμόζεται γύρω από την πλατεία του Αγ. Νικολάου. Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού το μείζον πρόβλημα της παραμονής οχημάτων που σταθμεύουν για μήνες ολόκληρους στο παρκινγκ Γράβαρη θα αποτραπεί.

• Επέκταση της περιόδου της κλειστής εισόδου των οχημάτων στον παραλιακό δρόμο της Παροικίας από Πάσχα έως τέλη Οκτώβρη, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

• Μεταφορά του ΚΤΕΛ απέναντι από το Κ.Υ., παράλληλα του δασυλλίου της Παναγίας Εκατονταπυλιανής έως το ύψος της διασταύρωσης. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφωρηθεί το λιμάνι. Η μεταφορά αυτή επιβάλει την δημιουργία κατάλληλου διαδρόμου κύλισης των βαλιτσών των επισκεπτών από το λιμάνι έως την αφετηρία των λεωφορείων. Διαφωνούμε με πιθανή μονοδρόμηση του κεντρικού αυτού δρόμου, αφού η απόφαση αυτή που είχε ληφθεί παλαιότερα, είχε αποτύχει.

• Να κατασκευαστούν σύγχρονα – κλιματιζόμενα σκίαστρα για τους ταξιδιώτες αντικαθιστώντας τα υπάρχοντα παλαιά κτίρια, που βρίσκονται στην κυρίως προβλήτα του λιμανιού.

• Υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων & ανακύκλωσης. Σε διαφορετική περίπτωση θέσπιση ωραρίου αποκομιδής σκουπιδιών τόσο από την υπηρεσία καθαριότητας όσο και από τους κάτοικους & επαγγελματίες.

• Ασφαλτόστρωση και εν συνεχεία διαγράμμιση του δημοτικού χώρου στάθμευσης στις "Φυστικιές" , αφού είναι σε κάκιστη φυσική κατάσταση.

• Συντήρηση του περιφερειακού δρόμου της Παροικίας.

• Απαγόρευση αυθαίρετης αφισοκόλλησης και καθορισμός συγκεκριμένων σημείων για αφίσες.

• Υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ στο Κάστρο της Παροικίας και κατά προτεραιότητα η μεταφορά της μεγάλης κολόνας της ΔΕΗ που βρίσκεται μπροστά από το κάστρο και το εκκλησάκι της Αγίας Άννας.

Ευελπιστούμε στην υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων του συλλόγου μας, αφού όλοι μας επιθυμούμε την σωστή αναβάθμιση της Παροικίας, όπως αρμόζει στην πρωτεύουσα ενός τουριστικού και πολιτισμένου νησιού.

Εκ μέρους του Δ.Σ του συλλόγου

Ο Πρόεδρος             Ο Γραμματέας

Κώστας Μπιζάς     Γιώργος Καστανιάς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos