Η ανάπτυξη στην Πάρο «έφερε» αυθαίρετες, ανεξέλεγκτες υπαίθριες χωματερές…

29 Ιανουαρίου 2020 12:46

Σε αναπτυξιακή τροχιά βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η Πάρος. Πολυπληθείς τουριστικές ροές, αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων και οικοδομικός οργασμός, συνθέτουν το πάζλ της άνθησης που

παρατηρείται μετά την «βουτιά» της κρίσης και τους μετεωρισμούς της αστάθειας στο πεδίο του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας. Η πρόσφατη όμως ανάπτυξη, έχει επιφέρει καθώς φαίνεται και τα συμπαρομαρτούντα της….

Μέσα στον «πυρετό» της οικοδομικής δραστηριότητας στο νησί, κάποιοι φαίνεται πως «ξέχασαν» να συμπεριφέρονται σύννομα, προστατεύοντας πρώτα απ΄όλα το ίδιο τους το νησί και το περιβάλλον του.

Χτίζουν φυσικά, αλλά το χτίσιμο, οι ανακαινίσεις και γενικώς οι δραστηριότητες αυτού του είδους, «γεννούν» και άχρηστα οικοδομικά υλικά, μπάζα και ογκώδη απορρίμματα που δυστυχώς δεν καταλήγουν πάντοτε στα σωστά σημεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, παράνομες υπαίθριες χωματερές να «ξεφυτρώνουν» σε αρκετά σημεία της Πάρου, δημιουργώντας μια εικόνα αλγεινής, άσχημης και κυρίως άσκοπης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης στον τόπο.

Μια τέτοια, «επιμελώς» κατασκευασμένη μάλιστα χωματερή, εμφανίστηκε πρόσφατα στις Καμάρες. Στον αγροτικό δρομάκο που συνδέει τον δημοτικό δρόμο Παροικίας - Καμαρών και την επαρχιακή οδό Παροικίας -Νάουσας, στο ύψος της Μονής Ταξιαρχών λίγο μετά το ναό της Αγίας Θεοκτίστης, κάποιοι έχουν κατασκευάσει αυθαίρετα ένα πλάτωμα πάνω στο οποίο έχουν εναποθέσει μπάζα, χώματα, σίδερα, βαρέλια, θερμοσίφωνες, κλαδιά και πολλά άλλα άχρηστα υλικά που ρυπαίνουν την περιοχή και συνιστούν κίνδυνο για τη διέλευση πεζών και οχημάτων.


Κάποια δυστυχώς από τα παραπάνω ογκώδη απορρίμματα έχουν «ξεφύγει» από το πλάτωμα και βρίσκονται σχεδόν μέσα στον δρόμο! Η εσκεμμένη καθώς φαίνεται δημιουργία του παράνομου πλατώματος για λόγους «εύκολης», αλόγιστης εναπόθεσης, δεν τα «εμπόδισε» από το να μετακινηθούν και να τείνουν να φράξουν τον αγροτικό δρομάκο!

Πρόκειται για απίστευτη θρασύτητα μιας καθόλα ασυνείδητης συμπεριφοράς που αμαυρώνει δυστυχώς το επίπεδο πολιτισμικής στάθμης του τόπου.

Ενός τόπου που ευθαρσώς και ευλόγως καταβάλλει προσπάθειες για να αναπτύσσεται αλλά δυστυχώς, παραμένει άτολμος όταν ορισμένοι «βιάζουν» κατάφωρα το περιβάλλον του και ασχημονούν, «πληγώνοντάς» τον τόσο χυδαία και τόσο απροκάλυπτα, κακόβουλα και σε κοινή θέα…

 

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos