Από την Πάρο...στο Ευρωκοινοβούλιο

07 Νοεμβρίου 2011 00:49

Τρεις μαθήτριες από το Γενικό Λύκειο Νάουσας, η Ευαγγελία Ζουμή, η Μαρουσώ Μενέγου

και η Αντουέλλα Σαντίκαϊ, εκπροσώπησαν, μεταξύ 24 μαθητών από λύκεια του Νοτίου Αιγαίου, Σύρου, Μήλου και Ρόδου, την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό θεσμό EUROSCOLA κατόπιν διάκρισής τους σε διαγωνισμό σχετικά με ευρωπαϊκά θέματα..

Οι νεαρές μαθήτριες από την Πάρο, μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές μετέβησαν στο Στρασβούργο, έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και από τις 26 - 30 Οκτωβρίου μετείχαν σε πολυεθνικές ομάδες εργασίας και επιτροπές ανάμεσα σε ομηλίκους τους από τις 27 χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

Το πρόγραμμα EUROSCOLA, που λαμβάνει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωκοινοβουλίου, αποτελεί ένα είδος Κοινοβουλίου Νέων της Ευρώπης που προωθεί την ανταλλαγή απόψεων, προβληματισμών και προτάσεων μεταξύ των νεαρών ευρωπαίων και συμβάλλει στην καλλιέργεια του αισθήματος ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και συνείδησης δίνοντας βήμα έκφρασης στους μελλοντικούς ενεργούς πολίτες της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Η αποστολή ήταν άρτια προετοιμασμένη και οργανωμένη υπό την καθοδήγηση της συνοδού - καθηγήτριας κ. Πηνελόπης Στυλιανού (ΓΕΛ Νάουσας) και του κ. Διονυσίου Μαρούλη (ΓΕΛ Σύρου) , μετείχε σε επιτροπές εργασίας και συζητήσεις για θέματα περιβάλλοντος, σε παιχνίδια ευρωγνώσεων, είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στις ομορφιές της πόλης του Στρασβούργου, ενώ έδωσε με εντυπωσιακό τρόπο το στίγμα της προέλευσής της κατά την είσοδό της στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου υπό παραδοσιακούς νησιώτικους ζωντανούς ήχους βιολιού και κλαρίνου.(Ακριβός Ζερβός, κλαρίνο και Μαρουσώ Μενέγου, βιολί)

Η όμορφη και πολύτιμη εμπειρία των μαθητών μας, από την επαφή και την επιτόπια εξοικείωσή τους με τις λειτουργικές διαδικασίες του ανώτατου θεσμικού οργάνου της δημοκρατικής ζωής της ηπείρου μας, και η συμμετοχή τους ως νεαρών "ευρωβουλευτών" σε διαδικασίες ευαισθητοποίησης σχετικά με τον ενεργό ρόλο του μελλοντικού ευρωπαίου πολίτη, αποτέλεσε άσκηση δημοκρατικής συμμετοχικότητας και συνεργασίας .

Οι μαθητές μας, μετά το πέρας των εργασιών, έλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για τη διάκρισή τους και την επάξια εκπροσώπηση της χώρας μας αλλά και σε όσους υποστήριξαν την παριανή αποστολή.

Δείτε σχετικό βίντεο από το Στρασβούργο πατώντας εδώ

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos