Ένταξη έργου ΧΑΔΑ Νάουσας Πάρου

11 Νοεμβρίου 2011 16:45

και εξοπλισμού ΧΥΤΑ Λειψών ύψους 870 χιλ. Ευρώ

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 δύο νέα έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, με συνολικό προϋπολογισμό 870 χιλ. €.

Τα έργα αυτά είναι τα εξής:

Αποκατάσταση Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στη Νάουσα Πάρου (450 χιλ. €)

Το έργο αφορά την περιβαλλοντική αποκατάσταση του ΧΑΔΑ που βρίσκεται στην περιοχή Καντηνελιές - Σαρακήνικο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παράνομης λειτουργίας του και θα υλοποιηθεί από το Δήμο Πάρου. Προβλέπεται να έχει σημαντική συμβολή στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Εξοπλισμός για την κομποστοποίηση προδιαλεγμένου οργανικού και προώθηση της ανακύκλωσης στο Δήμο Λειψών (420 χιλ. €)

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων που θέτει σε εφαρμογή ο Δήμος Λειψών μέσω της ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή. Περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού κομποστοποίησης, την προμήθεια οχήματος συλλογής ανακυκλώσιμων και δύο πρεσών, την προμήθεια και εγκατάσταση γεφυροπλάστιγγας στο ΧΥΤΑ για την καθημερινή καταγραφή των εισερχόμενων και εξερχόμενων υλικών, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το Ελληνικό Δημόσιο.   {plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos