Επιτροπή τουριστικής ανάπττυξης

11 Μαϊος 2011 15:25
και προβολής. Ο ΕΟΤ Μόσχας ανέλαβε να φέρει την ομάδα των Ρώσων Δημοσιογράφων στην Αθήνα. Η πρόταση για επίσκεψη στην Πάρο ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του


Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων της Αλυκής, με την εταιρία συμβούλων τουριστικού μάρκετινγκ MTC GROUP. Η πρόεδρος του παραπάνω συλλόγου άμεσα ενημέρωσε την πρόεδρο της Τουριστικής επιτροπής καθώς και τα μέλη της άτυπης ένωσης συλλόγων ενοικιαζομένων δωματίων όπως και η Ένωση ξενοδόχων. Οι σύλλογοι λοιπόν από κοινού αποφάσισαν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και ο Σύλλογος ενοικιαζομένων Δωματίων Αλυκής όλα τα υπόλοιπα.

Ο Δήμος, ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Αλυκής, και η εταιρία MTC GROUP συνεργάστηκαν για την οργάνωση του ταξιδιού. Στην συντονισμένη αυτή προσπάθεια οφείλεται και η πραγματοποίηση του ταξιδιού στην Πάρο, η οποία δεν περιλαμβανόταν στα αρχικά σχέδια του προγράμματος επισκέψεων της Ρωσικής αποστολής. Τα οφέλη από την επίσκεψη αυτή, το κόστος της οποίας ήταν μόνο η φιλοξενία, είναι αναμφίβολα μεγάλα και αυτό θα φανεί σύντομα από τη δημοσιότητα που θα δοθεί στα Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης. Το ότι ο Δήμος θέλησε να αδράξει μια ευκαιρία όπου με μηδαμινό κόστος θα εξασφαλιζόταν η προβολή του νησιού μας, στα σημαντικότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ρωσίας δεν αποτελεί λόγο να απολογηθεί. Εστιάζοντας στην ουσία της ενέργειας, διασφαλίστηκε η παρουσία συντακτών και φωτογράφων από έγκριτα ΜΜΕ της Ρωσίας στην Πάρο με συνοδό τον κ. Ηλία Τσώνο , υπεύθυνο μάρκετινκ ( marketing specialist) του γραφείου ΕΟΤ Μόσχας που εκπροσωπούσε το συγκεκριμένο φορέα στο νησί. Στόχος του ταξιδιού, όπως ήδη αναφέρθηκε σε προηγούμενα Δελτία Τύπου, δεν ήταν η καθ' αυτή συνάντηση με το γραφείο ΕΟΤ Μόσχας αλλά η σύσφιξη σχέσεων με αξιόλογα μέλη του Τύπου για την ώθηση στο άνοιγμα της Ρωσικής αγοράς, που επιδιώκει ούτως ή άλλως, ο Δήμος.

Εφόσον έχει αποσαφηνιστεί ο ρόλος όλων των δυνάμεων που συνέβαλλαν στην υλοποίηση του πρόσφατου ταξιδιού δημοσιογράφων στο νησί μας, θεωρούμε παραπάνω από αναγκαίο να εξηγηθεί η σημασία του ταξιδιού, ως ενέργεια δημοσίων σχέσεων. 
Λόγω της οικειότητας του αντικειμένου, θεωρούμε δεδομένο πως θα συμφωνήσετε απόλυτα στα ακόλουθα:

Α. Το ταξίδι δημοσιογράφων που έχει σημείο αφετηρίας τη Μόσχα, δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί αποτελεσματικό, ακόμα και εφικτό, εάν δεν εντάσσονται παραπάνω από ένας προορισμοί ώστε να ενισχύσουν την αξία του.

Β. Αν και ζούμε στη εποχή του διαδικτύου, η συλλογή φωτογραφιών και εμπειριών που προκύπτουν από την επιτόπια επίσκεψη του φωτογράφου και του συντάκτη δημιουργούν την προϋπόθεση για τον πολλαπλασιασμό της δημοσιότητας. Ως εκ τούτου, ταξίδια που ανήκουν στην κατηγορία αυτή, οργανώνονται τακτικά τόσο από τον ΕΟΤ, όσο και από την συντριπτική πλειοψηφία των τουριστικών προορισμών, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Κατ' επέκταση, είναι αβάσιμη η οποιασδήποτε αμφισβήτηση της αξίας του ταξιδιού με σκοπό την συγκέντρωση υλικού.

Θα περίμενε, κανείς να εκτιμηθεί αυτή η προσπάθεια και όχι να πέσει στην μέγγενη διεργασιών που, ενδεχόμενα, από άγνοια, μόνο ζημιά κάνουν στο νησί.

Η πρόεδρος της Επιτροπής

Μαρία Χανιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos