Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου

30 Νοεμβρίου 2011 15:53

Από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες και τα σχολεία του νησιού μας

και στις δύο βαθμίδες, ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα από τις ελλείψεις σχολικών βιβλίων και εκπαιδευτικών με αποκορύφωμα τη κατάργηση ουσιαστικά της δεύτερης ξένης γλώσσας στα Γυμνάσια της Παροικίας και της Νάουσας. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των γονέων και του Δημάρχου Πάρου, με συνεχείς παρεμβάσεις στους αρμόδιους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες να λυθούν τα προβλήματα, εισέπραξαν κοροϊδία και υποκριτική συμπεριφορά.

Καταγγέλλουμε την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική που στο όνομα του «νέου σχολείου», αποδομεί ακόμα και το υπάρχον, για να το αντικαταστήσει με το σχολείο της ημιμάθειας.

Καταγγέλλουμε ακόμα τις λειψές χρηματοδοτήσεις, που στερούν τη δυνατότητα στα σχολεία μας να αντιμετωπίζουν τα λειτουργικά τους ζητήματα και τα προβλήματα συντήρησης τους, με αποτέλεσμα να πρέπει οι γονείς να βάζουν το χέρι βαθιά στη τσέπη, στο όνομα της «δωρεάν δημόσιας παιδείας».

Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι αν άμεσα δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της έλλειψης εκπαιδευτικών και των σχολικών βιβλίων στο σύνολο τους, το Δημοτικό Συμβούλιο θα απαντήσει με δυναμικές κινητοποιήσεις προασπίζοντας το δικαίωμα των μαθητών του νησιού μας στη μόρφωση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos