Δήμος Πάρου: Είναι πολύ σημαντική η διατήρηση της ευπρεπούς εικόνας των οικισμών του νησιού

26 Ιουνίου 2015 16:28

Ζητάμε τη συμβολή όλων των επαγγελματιών οι οποίοι θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τις βιτρίνες και τα σταντ που τοποθετούν έξω από τα καταστήματά τους, να είναι σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές και άδειες ώστε να μην αλλοιώνονται τα κυκλαδίτικα χαρακτηριστικά και να μην παρεμποδίζεται η διάβαση των πεζών.

Ο Δήμαρχος Πάρου

Μάρκος Ι. Κωβαίος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πάρου ενημερώνει τους πολίτες και ζητάει την συνδρομή τους για να είναι η Πάρος καθαρή:

· Συσκευάζουμε τα οικιακά απορρίμματα σε σάκους, τους κλείνουμε και τους τοποθετούμε, λίγο πριν την διέλευση του απορριμματοφόρου, μέσα στους κάδους που έχει τοποθετήσει ο Δήμος. Για λόγους αισθητικής και δημόσιας υγείας δεν τοποθετούμε τους πλαστικούς σάκους σκουπιδιών έξω από τους κάδους, μπροστά από ξένη ιδιοκτησία και δεν τους κρεμάμε σε δέντρα ή κολώνες.

· Διαχωρίζουμε από τα συνήθη απορρίμματα τα χαρτοκιβώτια (ελαχιστοποιώντας τον όγκο τους και τα περιδένουμε) και αυτά που είναι από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, TETRAPAK, αλουμίνιο και λοιπά μεταλλικά αντικείμενα και τα τοποθετούμε στους αντίστοιχους ΜΠΛΕ κάδους που έχει τοποθετήσει ο Δήμος για τα ανακυκλώσιμα υλικά, χωρίς να περιδέσουμε την πλαστική σακούλα.

· Τα υπολείμματα κηπουρικών εργασιών (κλαδιά, φύλλα, γκαζόν κ.λ.π.), τα μπάζα και τα άλλα αδρανή υλικά που προέρχονται από οικοδομικές εργασίες, οφείλουμε να τα απομακρύνουμε με δική μας αποκλειστική ευθύνη από τα όρια της ιδιοκτησίας μας και να τα μεταφέρουμε στο Χ.Υ.Τ.Α. και όχι δίπλα στους κάδους απορριμμάτων.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΟΓΚΩΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ( ΕΠΙΠΛΑ – ΣΤΡΩΜΑΤΑ κ.λ.π.) ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ 1562 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Όλα τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στον Κανονισμό Καθαριότητας ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα με την υπ΄αριθ. 287/2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου, στον οποίο προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Ο Δήμος Πάρου κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να διατηρήσει το νησί καθαρό και ευπρεπές, παρά την έλλειψη προσωπικού. Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά το κράτος μας δίνει την δυνατότητα να προσλάβουμε εποχικό προσωπικό καθαριότητας στις αρχές του Ιουλίου.

Μέχρι τότε ζητούμε την κατανόηση, στήριξη και βοήθειά σας για μια Πάρο καθαρή και νοικοκυρεμένη!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos