Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση αντιπροσωπείας Δήμου Πάρου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος...

30 Ιουνίου 2016 10:51

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Πάρου αποτελούμενη από τον Δήμαρχο κ. Μάρκο Ι. Κωβαίο, τον Πρόεδρο της ΚΔΕΠΑΠ κ. Θανάση Μαρινόπουλο, τον κ. Σπύρο Μητρογιάννη και την κ. Μαρία Μπιρμπίλη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νίκος Μανιός και η αντιπρόσωπος του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Νίκου Συρμαλένιου κ. Αναστασία Σαπουνά, ο Δικηγόρος κ. Ξανθούλης και εκπρόσωποι φορέων της Τήνου και της Άνδρου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε την υποχρέωση της Κυβέρνησης να ενισχύσει τις δράσεις αξιοποίησης των ΑΠΕ στα ελληνικά νησιά βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν θα λάβουν σοβαρά υπόψη το θέμα της προστασίας και σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας των νησιών.



Ο κ. Ν. Μανιός και η αντιπρόσωπος του κ. Ν. Συρμαλένιου δήλωσαν ότι στηρίζουν τις απόψεις των νησιών.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος δήλωσε ότι: "Σαφώς είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά όχι σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας του νησιού μας. Η Πάρος είναι ένας τουριστικός προορισμός με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, μοναδικές παραλίες, κα. Να λάβετε υπόψη σας ότι εμμένουμε απαρέγκλιτα στην άποψή μας ως νησί η οποία είναι ότι είμαστε αντίθετοι στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Πάρο".

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr