ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου - Αντιπάρου: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

07 Μαρτίου 2018 23:44

Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που πάλεψαν, και συνεχίζουν να παλεύουν για μια αξιοπρεπή ζωή, για κοινωνική χειραφέτηση, ισότητα, ελευθερία.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας παρέχει, λοιπόν, την ευκαιρία να αναστοχαστούμε τις ευθύνες μας, ατομικές και συλλογικές προκειμένου να γίνουν θετικά βήματα ως προς την πλήρη αξιοποίηση της Γυναίκας σε όλα τα επίπεδα.

Είναι γεγονός ότι η θέση της Γυναίκας είναι αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν σε παγκόσμια κλίμακα. Ως Ελληνική κοινωνία όμως υστερούμε και δεν βοηθάμε τις γυναίκες να εκπροσωπούνται επαρκώς, όχι μόνο στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και σε όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου. Θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε έτσι ώστε να καλυφθεί το πολύ σημαντικό έλλειμμα που έχουμε στην ισόρροπη εκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Η ενθάρρυνση και η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, της μεγαλύτερης δυνατότητάς της για συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο θα συμβάλει στη βελτίωση των κοινωνικών δομών τόσο σε ποιότητα όσο και σε ουσία.

Σε κάθε περίπτωση, η ημέρα της γυναίκας είναι μία ημέρα υπενθύμισης του πολυδιάστατου ρόλου που καλείται να διαδραματίσει η σύγχρονη γυναίκα. Η Ημέρα της Γυναίκας είναι «χειραφέτηση των γυναικών – χειραφέτηση της ανθρωπότητας». Προσβλέποντας σε μια κοινωνία όπου κάθε γυναίκα και κάθε κορίτσι θα μπορεί να κάνει ελεύθερα κι απρόσκοπτα τις επιλογές του, να συμμετέχει στην ενεργό πολιτική δράση, να έχει πρόσβαση σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης, να έχει ίση μεταχείριση στους εργασιακούς χώρους, να μην υφίσταται καμίας μορφής κακοποίησης και συλλήβδην να ζει σε κοινωνίες χωρίς βία και διακρίσεις, παραμένει επίκαιρο αλλά ταυτόχρονα και ζητούμενο αλλά και προτεραιότητα μιας σύγχρονης ευδημοκρατούμενης πολιτείας.

Η σκέψη μας είναι στραμμένη στον αγώνα της Ελληνίδας γυναίκας, της γυναίκας της διπλανής πόρτας που σηκώνει το βάρος του πολλαπλού της ρόλου και δίνει καθημερινά τον αγώνα της μέσα από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες.
Θα πρέπει να προσβλέπουμε και παράλληλα να αγωνιζόμαστε σε μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική, που δεν θα δομείται μόνο στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου αλλά και στην καλυτέρευση των όρων ζωής μέσα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ευκολότερη πρόσβαση της γυναίκας σε αυτές. Ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, την εργασία, την πολιτική συμμετοχή, την ζωή. Η ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών και η γυναικεία χειραφέτηση αποτελεί μία από τις πρωταρχικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει κατοχυρωθεί νομικά μέσα από διάφορες Συνθήκες.

Τιμούμε λοιπόν την 8η Μάρτη, ως ημέρα μνήμης αγώνων και κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε, πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Η Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Πάρου Αντιπάρου
& Υπεύθυνη Γυναικών ΝΟΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos