Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου:

25 Φεβρουαρίου 2019 21:25

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική πλειοψηφία επικαλούμενη την πραγματικότητα -κατά την προσφιλή της τακτική- και για μια ακόμα φορά, προχώρησε σε αναθέσεις καθαριότητας σε εργολάβους, συνολικού ποσού άνω των 180.000 ευρώ!


Τα επιχειρήματα του δημάρχου, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, κατά κανόνα είναι οι κυβερνητικές απαγορεύσεις λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων για τις προσλήψεις προσωπικού, οι ελλείψεις κατάλληλου μηχανολογικού εξοπλισμού και οχημάτων, και η ανεπάρκειά τους για την κάλυψη των αναγκών της καθαριότητας.
Η αλήθεια είναι ότι το νομοθετικό πλαίσιο για την τοπική διοίκηση στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, με πρόσχημα τη μείωση του δημοσιονομικού κόστους. Στην πραγματικότητα επιβαρύνει τους δημότες ανοίγοντας τις πόρτες στα εργολαβικά συμφέροντα και ανατρέπει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
Εδώ και πέντε χρόνια ο δήμαρχος αντιλαμβάνεται ως «ρεαλισμό» ένα μόνο πράγμα. Την πλήρη υποταγή στην κυβερνητική πολιτική των μνημονιακών δεσμεύσεων, όπως άλλωστε και οι «ομογάλακτοί του» στην Κεντρική Ένωση Δήμων αλλά και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου που είναι μέλος του Εποπτικού της Συμβουλίου. Πολλές φορές μετά και από απαίτηση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου ζητήσαμε να έρθει το θέμα της τραγικής έλλειψης προσωπικού στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά «κτυπάγαμε στου κουφού τη πόρτα». Αλήθεια:
• Πότε ο δήμαρχος Πάρου ενημέρωσε τους δημότες για την κατάσταση αυτή;

• Πότε ο δήμαρχος Πάρου προώθησε στα όργανα των Δήμων τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού και μάλιστα λόγω εποχικότητας των νησιών που οι ανάγκες δεκαπλασιάζονται;

• Τι έκανε ο δήμαρχος Πάρου πέντε χρόνια για την ανανέωση και συμπλήρωση του «γερασμένου» στόλου των οχημάτων καθαριότητας και του λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου;

• Τι έκανε ο δήμαρχος Πάρου πέντε χρόνια, ώστε να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις φύλαξης – στάθμευσης του στόλου των δημοτικών οχημάτων που όλο το χρόνο είναι εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα;

• Τι έκανε ο δήμαρχος Πάρου πέντε χρόνια, για να μη βρεθεί η Πάρος μπροστά στον κίνδυνο να πνιγεί στα σκουπίδια λόγω πλήρωσης του κυττάρου στον ΧΥΤΑ;
• Με ποιο σχεδιασμό και ποια στήριξη η δημοτική αρχή βοήθησε το λειψό προσωπικό, όταν αυτό μόνο του παλεύει χειμώνα – καλοκαίρι για να τα βγάλει πέρα και κάποιες φορές έχει να αντιμετωπίσει και τραμπούκικες συμπεριφορές «πολιτών» χωρίς υπεράσπιση;
Αντίθετα και για τα επιδόματα που δικαιούνταν οι εργαζόμενοι και κέρδισαν δικαστικά, ο δήμαρχος ήθελε να ασκήσει έφεση. Μόνο μετά από τη δική μας παρέμβαση η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν θετική για τους εργαζόμενους.
Μπορεί να έχουν αποδειχτεί «πρωταθλητές» στις εργολαβίες, γιατί ο «ρεαλισμός» τους φτάνει μέχρι εκεί. Είναι κατανοητό αφού τίποτα από τα παραπάνω και άλλα πολλά δεν είναι μέρος της δικής τους πολιτικής.
Σημείωση
Όσον αφορά το δημοτικό σύμβουλο, Χ. Μαλινδρέτο, που ανέλαβε το «βαρύ φορτίο» της αντιμετώπισης των θέσεών μας, του λέμε ότι με το χιούμορ αποδεδειγμένα δεν τα πάει καλά, ούτε και με το φτηνό... Τώρα ότι αποφάσισε να «γλύψει εκεί που έφτυνε» είναι δικαίωμά του.
Πάρος 23/2/19

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos