Λ.Σ.Πάρου: Κανένας εφησυχασμός, καμιά υποχώρηση

10 Οκτωβρίου 2019 19:45

Τη Τρίτη 8/10 συνεδρίασε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ) με θέμα τη γνωμοδότηση επί της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων της μελέτης για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων για τα νησιά Πάρο ,Νάξο, Άνδρο και Τήνο.


Για το γεγονός αυτό ο Δήμαρχος Πάρου ενημερώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού την Παρασκευή 4/10.

Χωρίς όμως να ενημερώσει όπως όφειλε για τη συνεδρίαση αυτή, την αρμόδια Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε να παραστεί στην συνεδρίαση του ΚΑΣ ,για λογαριασμό της Πάρου ο αντιδήμαρχος Η. Κουντρομιχάλης. Χαρακτηριστικό της προετοιμασίας τους είναι ότι ο Δήμαρχος ζήτησε από μέλος της Δημοτικής Επιτροπής κατά των ανεμογεννητριών, πληροφοριακό υλικό για την ενημέρωση του αντιδημάρχου, το βράδυ της Δευτέρας 7/10 !
Οι αιρετοί και οι εκπρόσωποι των φορέων που είναι μέλη της Δημοτικής Επιτροπής κατά των ανεμογεννητριών, έχουν δώσει μάχες επι σειρά ετών για την ενημέρωση του Παριανού λαού, την ανάπτυξη του κινήματος αντίστασης κατά της καταστροφής του νησιού μας και επάξια έχουν εκπροσωπήσει την Πάρο στα Μ.Μ.Ε. και σε σχετικές συναντήσεις.

Η απαξιωτική στάση του δημάρχου απέναντι στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.
Μέλη της επιτροπής έχουν διαθέσει άπειρες εργατοώρες για να υπάρξουν τεκμηριωμένα επιχειρήματα που αναδεικνύουν τους κινδύνους που διατρέχουν τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το περιβάλλον, η υγεία των κατοίκων, η οικονομία του νησιού από τις αδηφάγες ορέξεις των «επενδυτών».
Η Πάρος είχε την ευκαιρία και το δικαίωμα να παρασταθεί στο ΚΑΣ και να αναπτύξει ολοκληρωμένα, σθεναρά και τεκμηριωμένα την επιχειρηματολογία της εναντίον των αιολικών πάρκων στο νησί μας, με τρόπο που δεν θα άφηνε περιθώρια διαπραγμάτευσης. Αντί γι αυτό εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Η. Κουτρομιχάλη, που ποτέ στο παρελθόν, ενεργά τουλάχιστον, δεν μετείχε στο κίνημα κατά της εγκατάστασης των αιολικών πάρκων στο νησί μας και παρουσιάστηκε στο ΚΑΣ με λανθασμένα στοιχεία που του είχαν δοθεί από τον Δήμο.

Δεν προδικάζουμε ότι με άλλη εκπροσώπηση, η γνωμοδότηση του ΚΑΣ θα είχε για μας σίγουρα αίσιο τέλος. Θα είχαμε όμως εξαντλήσει από μέρους μας τις δυνατότητες.

Γνωρίζουμε τις σκοπιμότητες που καθορίζουν τις αποφάσεις των γνωμοδοτικών οργάνων, όταν υπάρχουν συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές για επενδύσεις στην περιβόητη «πράσινη ανάπτυξη ».

Με τη στάση του ο Δήμαρχος έδωσε ένα ακόμα δείγμα, πως εννοεί τη συνεργασία με όσους «δεν είναι δικοί του ». Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν έγινε κριτική από μέλη της Δημοτικής Επιτροπής για τη συμπεριφορά του αυτή, είπε « θα μπορούσα να σας αποκρύψω ότι γνώριζα για τη συνεδρίαση του ΚΑΣ» !
Στο παρελθόν στο όνομα του παν-Παριανού κινήματος κατά της εγκατάστασης των αιολικών πάρκων, αγνοήσαμε «γκέλες» του Δημάρχου σε σχέση με τη δέσμευση της Δημοτικής Επιτροπής απέναντι στον Παριανό λαό. Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η στάση μας παρεξηγήθηκε. Ξεκαθαρίζουμε όμως ότι δεν θα έχει συνέχεια.

Απέναντι στις διεκδικήσεις που έχουν υιοθετηθεί από το παριανό λαό εμείς, και όχι μόνο εμείς, είμαστε αμετακίνητοι και καλούμε τις παριανές και τους παριανούς σε εγρήγορση, για να παλέψουμε να μη περάσουν τα συμφέροντα της καταστροφής του τόπου.

 

Πάρος 10-10-2019
Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos