Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέατρο Λευκών Πάρου: Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν…

10 Οκτωβρίου 2019 20:15

Δημόσια έγγραφα μεταξύ υπηρεσιών του Δήμου Πάρου, της ΚΔΕΠΑΠ, της Δημοτικής Κοινότητας Λευκών και του Συλλόγου ΥΡΙΑ, «εκκωφαντικά» δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, «περιπλεγμένες» ευθύνες και «εμπλοκή» μελών του Δ.Σ. του Δήμου, της μείζονος αντιπολίτευσης, της τοπικής Κοινότητας Λευκών και μελών του Συλλόγου και όλα τα παραπάνω, σε μια ατέρμονη «θορυβώδη» περιδίνηση που θυμίζουν την αρχαιοελληνική παροιμία «Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν», ήτοι στα νέα ελληνικά «Πολύ κακό για το τίποτα…»!


Τελικά, γιατί ένα όντως υπαρκτό θέμα που αφορά στην ασφαλή λειτουργία του Ανοικτού Θεάτρου Λευκών θα έπρεπε να πάρει τον δαιδαλώδη δρόμο της «περιπλάνησης» μεταξύ υπηρεσιών, θεσμικών προσώπων και φορέων, όταν η διευθέτησή του μπορούσε να ακολουθήσει την απλούστατη, ευθεία οδό της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πάρου και του Συλλόγου Υρία;

Είναι η περίπτωση του να ΄χαμε να λέγαμε! Ένας σπουδαίος χώρος πολιτισμού όπως το Θέατρο Λευκών που φιλοξενεί κάθε χρόνο αξιόλογες εκδηλώσεις στο νησί και προσφέρει στην τοπική οικονομία του χωριού, έγινε δυστυχώς πεδίο εκδίπλωσης σκοπιμοτήτων στις οποίες ενεπλάκησαν οι πάντες! Ο κάθε ένας φυσικά «παίζοντας» το δικό του παιχνίδι, για το δικό του ιδιοτελές συμφέρον!

Το θέμα πήρε θορυβώδη έκταση, υπεύθυνοι και ανεύθυνοι ήρθαν σε αντιπαράθεση και τελικά, σε συνεδρίαση στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών στις 9/10/2019, ελέχθη από το Δήμαρχο Πάρου ότι δρομολογούνται ενέργειες για την αποκατάσταση της ορθής πλέον λειτουργίας του Θεάτρου.

Είπαμε ότι οι Έλληνες είμαστε λιγάκι βερμπαλιστές, κάνουμε θόρυβο και δημιουργούμε πολλές φορές θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Λίγη σύνεση και φειδώ όμως δεν βλάπτει!

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr