Αυτός είναι ο προτεινόμενος από το Δ.Σ. του Δήμου Πάρου ως Πρόεδρος του Πάρκου Πάρου

07 Νοεμβρίου 2019 20:23

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου θα προτείνει ως Πρόεδρο του Πάρκου Πάρου τον κ. Ανδρέα Ανδρεόπουλο.


Ο κ. Ανδρεόπουλος, είναι διπλωματούχος χημικός μηχανικός και διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου υπηρετεί σήμερα ως Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την τεχνολογία των υλικών καθώς και θέματα σχετικά με το Περιβάλλον και την Ενέργεια (διαχείριση στερεών αποβλήτων, ανακύκλωση υλικών και ενεργειακή αξιοποίηση).
Έχει διατελέσει αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών από το 1994 – 1998 καθώς και αντιπρύτανης (2000 – 2003) και πρύτανης (2003 – 2006) του Ε.Π. Πολυτεχνείου.



Έχει λάβει διάφορες διοικητικές θέσεις όπως: Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών, Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Πολυμερών, Μέλος της Συγκλήτου του Ε.Μ.Π., Μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Πρόεδρος της Εταιρείας Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων, Μέλος του Δ.Σ. του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας του ΤΕΕ, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ), Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Πρόεδρος του Ελληνικού Πολυτεχνικού Συλλόγου.

Το επιστημονικό έργο του περιλαμβάνει περισσότερες από 200 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και συνέδρια, καθώς επίσης μονογραφίες και εκπαιδευτικά συγγράμματα. Το δημοσιευμένο έργο του έχει λάβει άνω των 300 αναφορών από επιστήμονες της διεθνούς κοινότητας. Η ειδικότερη εμπειρία του στη διαχείριση Οικολογικών Πάρκων προκύπτει από τη θητεία του ως Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ (2010 – 2011) καθώς και από εκείνη του μέλους Δ.Σ. του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου (1995 – 2000).

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos