Τον Γολγοθά των νεφροπαθών της Πάρου εξέθεσε στους βουλευτές Κυκλάδων η Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ...

13 Νοεμβρίου 2019 15:53

Το «βάρος» που σηκώνουν οι έξι νεφροπαθείς της Πάρου οι οποίοι αναγκάζονται τρεις φορές την εβδομάδα να μετακινούνται στη Νάξο καθώς στην Πάρο δεν υπάρχει μονάδα υποστήριξης νεφρού, εξέθεσε, μεταξύ άλλων ζητημάτων, σε επιστολή που απηύθυνε προς τους βουλευτές Κυκλάδων, η Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. κα. Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου.


Στην επιστολή της προς τους βουλευτές, η κα. Χατζηγεωργίου, αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της καταβολής των τόκων υπερημεριών στους 42 δικαιούχους για τις απαλλοτριώσεις για το νέο αεροδρόμιο Πάρου και στην ανάγκη στελέχωσης και εξοπλισμού του Α.Τ. και του Λιμεναρχείου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο νησί.
Αφορμή της επιστολής, στάθηκε η συνάντηση που είχε στις 11/11 η Πρόεδρος με εκπροσώπους των σωματείων ιδιοκτητών καφέ- μπαρ Παροικίας και Νάουσας οι οποίοι της εξέφρασαν την ανησυχία τους και τη δυσαρέσκειά τους σε σχέση με το νέο Π.Κ. και τις αλλαγές που έγιναν σε αυτόν και αφορούν στο ωράριο λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων.

Η ποινή μετατρέπεται από πταίσμα σε πλημμέλημα, με κίνδυνο, όπως της είπαν, όχι μόνο την προσαγωγή τους μετά από καταγγελία στο Α.Τ., αλλά και το ενδεχόμενο διαπόμπευσης και θυματοποίησής τους (εκβιασμοί).

Η κα. Χατζηγεωργίου, σε επικοινωνία που είχε για το ανωτέρω ζήτημα με τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, ο Υπουργός της επεσήμανε ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας δεν έχει καμία ρύθμιση που να αφορά στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Αντιμετωπίζει μόνο τη διατάραξη της κοινής ησυχίας. Για το ίδιο θέμα, ο Υπουργός μίλησε στον ΣΚΑΙ και πληροφόρησε πως θα προβούν σε ρυθμίσεις που θα δίνουν άνεση στις επιχειρήσεις και τους καταστηματάρχες ώστε να μην είναι εμπόδιο η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση.

Τέλος, ο Υπουργός ανέφερε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και μίλησε σήμερα, 13/11 στο σώμα της Βουλής για το ζήτημα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos