Τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου

15 Νοεμβρίου 2019 20:13

Σαράντα έξι χρόνια μετά, θυμόμαστε και τιμούμε την εξέγερση του Νοέμβρη, ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα.


Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, γιατί το παράδειγμα του ξεσηκωμού εκείνου συνεχίζει και σήμερα να μας εμπνέει και να αποτελεί φάρο κάθε δημοκρατικού αγώνα για την Ελευθερία, για την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας, για την προάσπιση των κοινωνικών, πολιτικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
Θυμόμαστε το Πολυτεχνείο όπως και τη Νομική, αλλά και κάθε τόπο θυσίας και μαρτυρίου για όσους αντιστάθηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν από το χουντικό καθεστώς, υπερασπιζόμενοι ανώτερες αξίες και ιδανικά.
Θυμόμαστε τον αντιδικτατορικό αγώνα και αντλούμε δύναμη και έμπνευση για τους δικούς μας αγώνες.
Γιατί σήμερα βγαίνουν ξανά από το σκοτάδι, διάφοροι νοσταλγοί της χούντας, ακροδεξιοί, ρατσιστές, θιασώτες του αυταρχισμού, αλλά και αναθεωρητές της ιστορίας, κηρύσσοντας το μίσος σε κάθε τι το προοδευτικό, ενώ άλλοι στο όνομα του νεοφιλελευθερισμού θεωρούν ξεπερασμένα τα εργασιακά δικαιώματα και τα κοινωνικά κεκτημένα.
Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε ουσιαστικά τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, τη μνήμη όλων όσοι αντιστάθηκαν στη χούντα, είναι η συνέχιση του αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για Ελευθερία, Δημοκρατία και κοινωνική Δικαιοσύνη.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos