Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Ένοχη και επικίνδυνη η ανοχή...

23 Ιανουαρίου 2020 13:31

Η συνεδρίαση της Τρίτης 21/01 του δημοτικού συμβουλίου σημαδεύτηκε για μια ακόμα φορά από την συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Π. Κεμπάμπη αλλά και την ανησυχητική στάση ανοχής της πλειοψηφίας.


Κινούμενος εξ’ αρχής εκτός ορίων υπήρξε είρωνας, προσβλητικός, απαξιωτικός, «μπαχαλάκιας», με προσωπικές επιθέσεις κατά της Προέδρου της Κοινότητας Παροικιάς Μ. Αργουδέλη και του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ. Ροκονίδα.
Η προκλητική – προσβλητική συμπεριφορά του Π. Κεμπάμπη ξεκίνησε από τη διαδικασία των ερωτήσεων και κορυφώθηκε κατά τη συζήτηση του 6ου θέματος, που με τις απαξιωτικές παρεμβάσεις του δεν άφησε τον Κ. Ροκονίδα να ολοκληρώσει την θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το συγκεκριμένο θέμα.

Αρνούμενοι να συναινέσουμε στη μετατροπή του Δημοτικού Συμβουλίου σε «σύναξη καφενείου», αποχωρήσαμε.

Παρά τις αντιθέσεις, τις αντιπαραθέσεις, τις διαφορετικές πολιτικές για μια σειρά ζητήματα ποτέ στο παρελθόν το Δημοτικό Συμβούλιο δε βρέθηκε σε ανάλογες καταστάσεις.
Είναι φανερό πλέον ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τον Π. Κεμπάμπη σαν «λαγό» για τους δικούς τους σχεδιασμούς.

Ο ίδιος, σαν χωρικός Αντιδήμαρχος Παροικιάς δεν θα ξεγλιστρήσει με «μαγκιές» γιατί αργά ή γρήγορα θα πρέπει να λογοδοτήσει στους Παροικιώτες ποιές ενέργειες έχει κάνει και ποιές λύσεις έχει προωθήσει ή προωθεί για τα προβλήματα της πόλης, τα σχολεία της, την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της, τις υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, το κυκλοφοριακό, την ασφάλεια των πεζών και πάει λέγοντας. Η «μαγκιά» μπορεί να «σηκώνει σκόνη» για καλύπτει τα προβλήματα αλλά σίγουρα δεν τα λύνει και αυτό προκαλεί εκνευρισμό. Ας ξεσπάσει εκεί που πρέπει, στην Δημοτική αρχή που ανήκει.

Είναι επίσης φανερό πως δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι δεν ελέγχουν την Κοινότητα της Παροικιάς και προσπαθούν να απαξιώσουν την Πρόεδρο με κάθε ευκαιρία. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και χθές 21/1 δεν είχε λυθεί το ζήτημα της γραμματειακής υποστήριξης και στέγασης. Ανικανότητα ή πολιτική σκοπιμότητα για να βάλουν ένα τηλέφωνο, έναν Η/Υ και να διαμορφώσουν τον προσωρινό χώρο στέγασης; Ότι και αν είναι, να είναι σίγουροι ότι οι σχεδιασμοί της απαξίωσης δε θα περάσουν. Θα προχωρήσουμε έτσι και αλλιώς.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Π. Πετρόπουλος στη χθεσινή συνεδρίαση επέδειξε αδικαιολόγητη ανοχή στην συμπεριφορά του Αντιδημάρχου που παραβίασε κάθε έννοια του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος κ.Κωβαίος κατά πάγια τακτική δια της σιωπής του στήριξε αυτή την συμπεριφορά. Αν πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο «θολώνει τα νερά» και στρέφει αλλού τα βλέμματα μακριά από τα προβλήματα του νησιού, κάνει μεγάλο λάθος. Επίσης οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας πρέπει να πάρουν θέση για την κατάσταση αυτή.
Καταγγέλλουμε την συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Π. Κεμπάμπη, τη στάση κάλυψης του Δημάρχου που έχει μεγάλη πολιτική ευθύνη για την κατάσταση αυτή. Ένα είναι σίγουρο. Εμείς δε θα αποτελέσουμε μέρος μιας τακτικής αποπροσανατολισμού από τα προβλήματα.
Στο μέτρο της δικής μας δύναμης και με τον παριανό λαό στο προσκήνιο αυτά θα είναι πάνω στο τραπέζι και θα διεκδικούμε τη λύση τους.

Πάρος 22-1-20

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos