Ομιλία Δημάρχου Πάρου στην Πεζοπορία Διαμαρτυρίας για τις ανεμογεννήτριες

21 Φεβρουαρίου 2020 15:01

Αγαπητοί φίλοι,


Συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα, για να ενώσουμε τις φωνές μας, για να στείλουμε το μήνυμά μας προς όλες τις κατευθύνσεις και όλους τους αρμόδιους, ότι είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για το μέλλον των παιδιών μας.
Συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα για να βροντοφωνάξουμε σε όλον τον κόσμο ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε παρέμβαση και σε κάθε σχέδιο που δεν έχει βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο μας.

Δεν είμαστε αντίθετοι στην πρόοδο και τη τεχνολογία. Είμαστε αντίθετοι όμως σε οτιδήποτε θυσιάζει το αυθεντικό και το μοναδικό στο βωμό της δήθεν εξέλιξης, για το συμφέρον των λίγων έναντι του συμφέροντος των πολλών. Πολύ περισσότερο όταν αυτή η εξέλιξη, πέρα από τις επιπτώσεις στο περιβάλλον θα έχει και κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις σε εμάς τους ίδιους, στη ζωή μας και στις οικογένειές μας.

Γι ’αυτό βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες. Δεν θα γεμίσουμε το νησί με προπέλες. Δεν θα το κάνουμε ένα υπαίθριο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας. Δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις.

Ο αγώνας μας κατά της εγκατάστασης βιομηχανικών αιολικών πάρκων στο νησί μας, δεν αφορά μόνο την ανατροπή των σχεδίων όσων επιδιώκουν να μετατρέψουν το όμορφο αυτό κυκλαδονήσι της Πάρου, σε ένα τεράστιο βιομηχανικό πάρκο. Αφορά την αποτροπή της διάπραξης ενός εγκλήματος για το περιβάλλον, το μοναδικό οικοσύστημά μας, την οικονομική ανάπτυξη του τόπου αλλά και τη καθημερινή διαβίωση και υγεία των κατοίκων του.
Πρωτοστατήσαμε τότε, πρωτοστατούμε και τώρα. Ως Δήμαρχος και εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής έχω πρωτοστατήσει σε όλες τις κινητοποιήσεις κατά της εγκατάστασης ΑΠΕ και έχω θέσει το θέμα σε όλες τις κυβερνήσεις και την Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ). Μαζί με την Δημοτική Επιτροπή Κατά των Ανεμογεννητριών έχουμε επιδοθεί από την πρώτη στιγμή σε μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλο το Πανελλήνιο.

Η δυναμική που εκφράζει η σημερινή μεγαλειώδης κινητοποίηση όλων των Παριανών, των κατοίκων και των φίλων της Πάρου, μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον αλλά και σιγουριά ότι στο τέλος, ο δίκαιος αγώνας μας θα δικαιωθεί. Σήμερα δίνουμε το μήνυμα. Είμαστε ενωμένοι ! Είμαστε αποφασισμένοι !Είμαστε όλοι και είμαστε μαζί!! Και δεν είμαστε μόνοι.

Έχουμε συμμάχους τα άλλα νησιά των Κυκλάδων που και αυτά αντιστέκονται. Όλοι οι Κυκλαδίτες είμαστε μία γροθιά, μαζί θα αντισταθούμε απέναντι στην κοινή απειλή, μαζί θα αποτρέψουμε την καταστροφή των νησιών μας και μαζί θα προστατέψουμε την κοινή μας ιστορία, το περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομία.

Η Τήνος αυτές τις μέρες δίνει τον δικό της αγώνα, αύριο ποιός έχει σειρά; Για αυτό είμαστε εδώ σήμερα για να δηλώσουμε ότι και εμείς θα αντισταθούμε, με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο. Είμαστε εδώ σήμερα για να φωνάξουμε ότι τίποτα δεν βρίσκεται πάνω από εμάς και τις αξίες μας.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να μας διασπάσουν για να ευτελίσουν τον κοινό μας αγώνα είναι γελασμένοι. Σήμερα εδώ είναι η απάντηση της Πάρου,
Με τη μεγάλη συμμετοχή σας. Με την αποφασιστικότητά σας.
Με τη συνοχή όλων μας σε αυτό που όλοι θεωρούμε σωστό και δίκαιο για να αγωνιστούμε.

Μαζί ξεκινήσαμε, μαζί συνεχίζουμε και μαζί θα επιτύχουμε.
Λέμε ΟΧΙ στην επικείμενη λεηλασία της ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και του μοναδικού νησιωτικού περιβάλλοντος,
Λέμε ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Ο Δήμαρχος Πάρου
Μάρκος Κωβαίος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos