Η Αίθουσα του ΕΠΑ.Λ στην Πάρο κορυφαίος πολυχώρος πολιτισμού στο Αιγαίο!

03 Οκτωβρίου 2017 15:23

Μετράμε αντίστροφα για την έναρξη της 29η Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου η οποία για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην Πάρο (5 – 15 Οκτωβρίου) και ο πολυχώρος πολιτισμού στο ΕΠΑ.Λ της Παροικίας που θα φιλοξενήσει αρκετές από τις παραστάσεις που θα παρουσιαστούν είναι πανέτοιμος!

Μετά από τέσσερις μήνες πυρετώδους προετοιμασίας εργασιών ανακατασκευής, η Αίθουσα του ΕΠΑ.Λ. σχεδόν ολοκαίνουργη πια, απόλυτα σύγχρονη και λειτουργική, αναμένει το «πρώτο κουδούνι» της θεατρικής παράστασης που θα δοθεί εκεί για πρώτη φορά, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 στο πλαίσιο της 29ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.

Το psts.gr συνομιλώντας με ανώτατο παράγοντα της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου με πολύχρονη εμπειρία του θεσμού ετήσιας συνάντησης των ερασιτεχνικών θιάσων, έγινε αποδέκτης θερμότατων διθυραμβικών σχολίων για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Αίθουσας.

Το έμπειρο στέλεχος της Ο.Ε.Θ.Α. μας τόνισε ότι ο πολυχώρος έχει κατασκευαστεί άρτια από τεχνολογικής άποψης, διαθέτει στο δάπεδό του ειδική μόνωση που υποστηρίζει την άριστη από σκηνής ακουστική και ο κορυφαίος εξοπλισμός του μπορεί να υποστηρίξει όχι μόνο τη διεξαγωγή θεατρικών παραστάσεων αλλά και άλλων μεγάλων εκδηλώσεων όπως συναυλίες.

Διαθέτει επίσης μεγάλη σκηνή περίπου 120 τετραγωνικών μέτρων με μεγάλο άνοιγμα, ευρύχωρα καμαρίνια και 94 προβολείς.

Σύμφωνα με όσα μας είπε το στέλεχος της Ο.Ε.Θ.Α. η Αίθουσα του ΕΠΑ.Λ στην Παροικία της Πάρου αποτελεί την καλύτερη και την πιο άρτια κατασκευασμένη αίθουσα στο χώρο του Αιγαίου που αποτελεί από μόνη της και χάρη στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της, μοναδικό κόσμημα για τον πολιτισμό των νησιών μας.

Αποτελεί σύμφωνα με τα λόγια του, κορυφαίο πολυχώρο πολιτισμού ενώ διαθέτει τη μεγαλύτερη σκηνή στο Αιγαίο μετά ίσως από αυτή της Χίου.
Υπό αυτές τις ευχάριστες προϋποθέσεις ξεκινά σε ελάχιστες μέρες η 29η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.

Και είναι φυσικά μεγάλη τιμή για την Πάρο που γίνεται για πρώτη φορά οικοδέσποινα ενός τόσο σημαντικού πολιτιστικού θεσμού, να διαθέτει υψηλού επιπέδου υποδομές για την άριστη και ομαλή διεξαγωγή του.

Οι μέχρι στιγμής εντυπώσεις από τους ανθρώπους του χώρου του ερασιτεχνικού θεάτρου στο Αιγαίο, οι οποίοι επιθεωρούν τους χώρους παρουσίασης των παραστάσεων, είναι άριστες και καθόλα κολακευτικές προοιωνίζοντας την επιτυχία της Συνάντησης που θα προβάλλει εκτός από τη θεατρική ερασιτεχνική δημιουργία και το ίδιο το νησί.

Ο Δήμος Πάρου σχετικά με την αίθουσα του ΕΠΑΛ

Ο Δήμος Πάρου με αμέριστη χαρά σας παρουσιάζει την ανακατασκευή του πολυχώρου στο ΕΠΑΛ Πάρου. Ένα σύγχρονο χώρο πολιτισμού, ένα όραμα χρόνων, που θα αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς όλων των σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού.

Με τις μελέτες, επίβλεψη και κατασκευή από την Τεχνική Υπηρεσία υλοποιήθηκε η ανακαίνιση της υπάρχουσας αίθουσας εξ ιδίων πόρων και σε χρόνο ρεκόρ, τεσσάρων (4) μηνών.
Ο σχεδιασμός περιελάμβανε την επέκταση της σκηνής, τη δημιουργία αναβαθμών για τον χώρο καθήμενων θεατών χωρητικότητας περίπου 315 ατόμων, τη διαμόρφωση καμαρινιών ανδρών και γυναικών με τους αντίστοιχους χώρους υγιεινής, την τοποθέτηση σύγχρονου συστήματος ηλεκτροφωτισμού σκηνής και την ανακαίνιση του συστήματος κλιματισμού – εξαερισμού, ενώ προβλέπεται και μελλοντικός χώρος αναψυκτηρίου.

Και κάπως έτσι, η Πάρος αποκτά ένα πανέμορφο αμφιθέατρο το οποίο θα πρωτολειτουργήσει, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, φιλοξενώντας την 29η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. 'Εναν σημαντικό θεσμό, που φέτος διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Πάρο από την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την ΚΔΕΠΑΠ, το Πάρκο Πάρου και τον Δήμο Πάρου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας, στο εργατοτεχνικό προσωπικό και τους εργαζομένους του Δήμου Πάρου. Χάρη στην εργατικότητα, το φιλότιμο και το μεράκι τους, οι εργασίες διαμόρφωσης ολοκληρώθηκαν με θεαματικά αποτελέσματα.

Και ένα ακόμα ευχαριστώ σε όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας, σύλλογοι και απλοί πολίτες που συμμετείχαν σε αυτή την μοναδική εμπειρία και μας στήριξαν, μας καθοδήγησαν και εμπλούτισαν την προσπάθειά μας με ιδέες και προτάσεις.
Δεσμευόμαστε ότι και στο μέλλον, θα συνεχίσουμε να σας εκπλήσσουμε με τις πρωτοβουλίες μας και να δημιουργούμε έργα που θα προάγουν το μέλλον του τόπου μας και των δημοτών μας.

Κυρίες και Κύριοι, αγαπητά μου παιδιά, καθίστε αναπαυτικά στη θέση σας και η παράσταση αρχίζει.

Ονειρευτήκαμε, σχεδιάσαμε, υλοποιήσαμε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos