Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Πάρο!

28 Μαρτίου 2018 15:52

Ως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου έχει καθιερωθεί η 27η Μαρτίου.

Η ημέρα τιμής της δραματικής τέχνης γιορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο με αφιερώματα και παραστάσεις ως υπόμνηση σε όλους, ότι το θέατρο αποτελεί κορυφαία μορφή τέχνης συνυφασμένη με την ανθρώπινη δημιουργικότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το θέατρο γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και υπήρξε καρπός της ελεύθερης σκέψης και της δημοκρατίας.



Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου γιορτάστηκε και στην Πάρο το βράδυ της Τρίτης 27 Μαρτίου. Στην Αίθουσα του ΕΠΑΛ στην Παροικία που γέμισε από κόσμο, παρουσιάστηκαν αποσπάσματα θεατρικών παραστάσεων από το ρεπερτόριο των παριανών θεατρικών ομάδων.

Το θεατρόφιλο παριανό κοινό, που έσπευσε να παρακολουθήσει τα ολιγόλεπτης διάρκειας αποσπάσματα, χειροκρότησε με ενθουσιασμό τους ερασιτέχνες ηθοποιούς της Πάρου αλλά και όλους τους συντελεστές των παραστάσεων που τόσα χρόνια χαρίζουν στο νησί μαγευτικές θεατρικές βραδιές παρουσιάζοντας θαυμάσια έργα της ελληνικής και παγκόσμιας δραματουργίας.



Η προσφορά των θεατρικών ομάδων της Πάρου στην τοπική πολιτιστική ανάπτυξη είναι ανεκτίμητη. Αλλά και ο κόσμος της Πάρου στηρίζει την προσπάθεια των ερασιτεχνικών θιάσων και αναγνωρίζει το τεράστιο πολιτιστικό τους έργο στο νησί. Ημέρα λοιπόν γιορτής η χθεσινή και για το θέατρο της Πάρου το οποίο τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου που βρέθηκε στην Αίθουσα στου ΕΠΑΛ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos