Η Πάρος και η Μικρασία ανταμώνουν ξανά! "14η Μικρασιατική Συνάντηση Πάρου" στο Άσπρο Χωριό!

06 Σεπτεμβρίου 2018 09:02

Το ετήσιο ραντεβού της Πάρου με τις μνήμες του μικρασιατικού πολιτισμού αναβιώνει ξανά το τριήμερο 7 - 9 Σεπτεμβρίου στο Άσπρο Χωριό!


Τον τόπο του οποίου οι ρίζες είναι βαθιά δεμένες με μικρασιάτικες ιστορικές καταβολές, τις οποίες και τιμά κάθε χρόνο με αφιερωματικές εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης και συνάντησης παριανών, νησιωτικών και μικρασιάτικων παραδόσεων.

Η αυλαία έναρξης των τριήμερων εκδηλώσεων της "14ης Μικρασιατικής Συνάντησης Πάρου", στο πλαίσιο της οποίας θα τελεστεί και εορτασμός υπέρ του Αγίου Εθνομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης, ανοίγει το βράδυ της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου στις 21:00 μ.μ. με την ομιλία του ιατρού - αναισθησιολόγου Δρ. Νικολάου Λειβαδάρα Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου. Θέμα της ομιλίας του κ. Λειβαδάρα θα είναι τα βιωματικά συναισθήματα και τα βιώματα λογοτεχνών που με το ταλέντο τους απέδωσαν το αίσθημα της προσφυγιάς.

Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση. Τραγούδι: Νίκος Στόκας. Θα συμμετάσχει και η Παιδική / Νεανική Χορωδία του Ωδείού "Μυθωδία". Πιάνο / Διεύθυνση: Μαρουλία Κοντού.

Το Σάββατο το απόγευμα στις 19:45΄μ.μ. θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία.

Την Κυριακή τώρα, τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, το πρωί στις 7:30 π.μ. θα τελεστεί Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει γύρω στις 10:00 π.μ. η ευλογία του κόλλυβου των Αγίων Μαρτύρων και η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 20:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση υπό τον τίτλο "Από τη Γη της Μικρασίας στα νησιά μας" η οποία θα περιλαμβάνει θεατρικό δρώμενο, τραγούδια και χορούς της Προποντίδας, της Ερυθραίας, των Επτανήσων και των Κυκλάδων με τη συμμετοχή του Μουσικοχορευτικού συγκροτήματος "Νάουσα Πάρου", της χορωδίας Νάουσας Πάρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αιολίδα" Νέας Σμύρνης

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos