«Γιορτή του Ρεβιθιού 2019» στον Πρόδρομο Πάρου

20 Ιουλίου 2019 11:39

Ο Πρόδρομος ετοιμάζεται για μια ακόμη χρονιά να ξεδιπλώσει μνήμες του παραδοσιακού μαγειρικού του πολιτισμού, διοργανώνοντας τη «Γιορτή του Ρεβιθιού 2019» που θα λάβει χώρα το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουλίου.

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφικά σοκάκια του Προδρόμου και είναι αφιερωμένες στο ρεβίθι, στο ταπεινό ωστόσο θρεπτικό όσπριο που πρωταγωνιστούσε και εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στα παραδοσιακά μαγειρέματα του Αιγαίου και της Πάρου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και το οποίο η παραδοσιακή νησιώτισσα νοικοκυρά επιστρατεύοντας τη φαντασία της μαγείρεψε με πολλούς τρόπους στο διάβα των αιώνων.

Η γηγενής καλλιέργεια του ρεβιθιού, ο παλιός φούρνος αλλά και ο περίφημος σκούνταβλος, θα γίνουν μέρος της παρουσίασης της «Γιορτής του Ρεβιθιού» στον Πρόδρομο, το χωριό της Πάρου στο οποίο η παράδοση ζει στο σήμερα!

Μη χάσετε την υπέροχη εκδήλωση που αποκαλύπτει τα μυστικά του ρεβιθιού, του όσπριου που έθρεψε γενιές παριανών και αποτελεί μέχρι και σήμερα κομμάτι του ζωντανού γαστρονομικού πολιτισμού του Προδρόμου και της Πάρου!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos