Οινικές Διαδρομές Παρίων: Υπέροχη ξενάγηση σε παραδοσιακά Οινοποιεία της Πάρου…

31 Αυγούστου 2019 21:07

Η ιστορική και πολιτισμική διαδρομή της Πάρου στο διάβα των αιώνων, ήταν άρρηκτα δεμένη με την άμπελο και το πιο πολύτιμο αγαθό της, τον οίνο.

Το φημισμένο παριανό κρασί και τα προϊόντα του από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα σηματοδότησαν την ανάπτυξη του νησιού κάνοντας τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο παράλληλη με εκείνη την οινικής του διαδρομής και ιστορίας.

Διήμερη είναι η εκδήλωση «Οινικές Διαδρομές Παρίων» με την πρώτη ημέρα της το Σάββατο 31 Αυγούστου, να περιλαμβάνει υπέροχες ξεναγήσεις ιχνηλασίας στις διαδικασίες παραγωγής του παριανού οίνου σε τέσσερα παραδοσιακά οινοποιεία του νησιού. Πρώτη στάση της διαδρομής, το Οινοποιείο και το Τυροκομείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου.

ΑΣ ΠΑΡΟΥ

Εκεί οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στην θαυμαστή πορεία του κρασιού από το σταφύλι μέχρι το μπουκάλι και να γευτούν ποικιλίες οίνου συνοδεία νόστιμων τυριών που απογείωσαν τα περίφημα οινικά προϊόντα. Παράλληλα η ενδιαφέρουσα παρουσίαση του κ. Γ. Καβάλλη «Τα πατητήρια της Πάρου» έφερε σε επαφή τον κόσμο με τις παραδοσιακότερες μορφές οινοποιίας στο νησί, σε ένα «ταξίδι» γνώσης και νοσταλγίας που σε πολλές περιοχές της Πάρου παραμένει έως σήμερα ζωντανή.

Η πρώτη μέρα των «Οινικών Διαδρομών» συνεχίστηκε με την επίσκεψη στα παραδοσιακά οινοποιεία «Ανουσάκης», «Αστέρας» και «Ε.Θ. Μωραίτη». Εκεί οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία και τη χαρά να παρατηρήσουν τις διαδικασίες της οινοποίησης, να ξεναγηθούν στους χώρους και να γευτούν περίφημο κρασί από γηγενείς ποικιλίες παριανού σταφυλιού συνοδεία μεζέ και ωραίας ατμόσφαιρας.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ "ΑΣΤΕΡΑΣ" ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΥΣΣΟΣ



ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΩΡΑΙΤΗΣ



Οι περιηγήσεις του κόσμου στον μαγικό κόσμο της αμπέλου και του οίνου μέσα στους «οίκους» όπου παράγεται το θαυμαστό παριανό κρασί και μάλιστα στην εποχή που τα οινοποιεία σφύζουν από ζωή καθώς εκεί καταφθάνουν καθημερινά τα προϊόντα του παριανού τρύγου, ήταν εμπειρία ζωής για τους περισσότερους.

Μυημένοι ή μη στον κόσμο του οίνου, απόλαυσαν τη βόλτα στα «λίκνα» της παριανής οινοποιίας και χάρηκαν τη φιλοξενία των ανθρώπων της. Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με γαστρονομικές παρουσιάσεις και άλλες εκπλήξεις!

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos