2η ημέρα «Οινικών Διαδρομών Παρίων»: Αυθεντική «γεύση» παριανής οινικής παράδοσης που κατέληξε σε ένα μεγάλο νησιώτικο γλέντι! (Βίντεο)

04 Σεπτεμβρίου 2019 19:10

Μετά τη γνωριμία με το σύγχρονο πρόσωπο της παριανής οινοποιίας που επιφύλαξε για τον κόσμο η πρώτη μέρα της εκδήλωσης «Οινικές Διαδρομές Παρίων», σειρά είχε η αυθεντική επαφή με τη γνήσια αμπελουργική παράδοση της Πάρου!


Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, 2η ημέρα της εκδήλωσης, οι «διαδρομές» ακολούθησαν τα μονοπάτια της παριανής οινικής πρώτης ύλης, δηλαδή του γηγενούς σταφυλιού, στους πατροπαράδοτους φυσικούς χώρους «γέννησης» και επεξεργασίας του.

Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον αμπελώνα του κ. Βασίλη Τριπολιτσιώτη και στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση του παραδοσιακού τρύγου και του πατήματος των σταφυλιών σε πατητήρι, μια πρακτική που ανέδιδε τη «γεύση» μια παράδοσης που χάνεται, ωστόσο κουβαλά μαζί της απόσταγμα σοφίας αιώνων και έχει ως καρπό της το θαυμάσιο μέσα στους αιώνες παριανό κρασί.



Κατόπιν, η εκδήλωση συνεχίστηκε στο χώρο εκδηλώσεων της μαρίνας της Νάουσας. Εκεί οινοπαραγωγοί της Πάρου παρουσίασαν τα κρασιά και τα τυροκομικά προϊόντα που παράγουν στο νησί ενώ παράλληλα διεξήχθη συζήτηση με την συγγραφέα κα. Νίκη Μηταρέα.
Στο τέλος, ήρθε η ώρα των οινομαγειρεμάτων στα οποία πρωταγωνίστησαν καταξιωμένοι σεφ που είχαν προσκληθεί στην εκδήλωση. Η κα. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ο κ. Πάνος Ιωαννίδης και ο κ. Μάνος Σαρρής, επιδόθηκαν στην παρουσίαση ιδιαίτερων συνταγών με συστατικό το κρασί, τις οποίες ο κόσμος είχε την ευκαιρία να γευτεί συνοδεία παριανού οίνου.

Μετά τα πλούσια οινοκεράσματα και τις νόστιμες γαστρονομικές οινοδημιουργίες, ήρθε η ώρα του γλεντιού!

Ένα μεγάλο νησιώτικο πανηγύρι με μουσική και πολύ χορό, ολοκλήρωσε όμορφα τη βραδιά με τον κόσμο να γλεντά και να διασκεδάζει με ενθουσιασμό για πολλές ώρες. Ακόμα και οι προσκεκλημένοι σεφ, δεν αντιστάθηκαν στον μπάλο αποκαλύπτοντας μια άλλη πτυχή του εαυτού τους πέρα απ΄αυτή που ήδη γνωρίζουμε!

Κάπως έτσι, με ζωντάνια και παλμό, ολοκληρώθηκε η διήμερη εκδήλωση «Οινικές Διαδρομές Παρίων» στο νησί της Πάρου αφήνοντας την επίγευση της επιτυχίας. Σαν το παλιό καλό κρασί άλλωστε, η εκδήλωση κερδίζει κάθε χρόνο σε ζωντάνια και συμμετοχή έχοντας γίνει πλέον θεσμός στο νησί!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos