Άσπρο Χωριό: 15η Μικρασιατική Συνάντηση Πάρου «Από τη Γη της Μικρασίας στην Κρήτη»

05 Σεπτεμβρίου 2019 17:23

Πλούσιο πρόγραμμα θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων…


Διήμερες θα είναι κι εφέτος στο Άσπρο Χωριό της Πάρου οι θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με τις οποίες το χωριό θα τιμήσει τις Μικρασιάτικες ρίζες του.

Η 15η Μικρασιατική Συνάντηση Πάρου υπό τον τίτλο «Από τη Γη της Μικρασίας στην Κρήτη» και ο εορτασμός του Αγίου Εθνομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνουν πλούσιες εκδηλώσεις – αφιέρωμα στις μνήμες και τις ιστορικές καταβολές του χωριού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

To Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 19:15 μ.μ. θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία.

Το ίδιο βράδυ στις 21:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία του πρώην Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτρη Μπάιλα με τίτλο «Μικρασιατική Καταστροφή – Οι πολιτικές ευθύνες της συμφοράς».

Κατόπιν, θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας. Μπουζούκι – Διεύθυνση: Αστέριος Ρήγας, Κιθάρα: Γιώργος Χρονόπουλος, Τραγούδι: Θοδωρής Κρητικός.

Την Κυριακή τώρα 8 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στις 07:15 π.μ. θα τελεστεί Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει γύρω στις 10:00 η ευλογία του κόλλυβου των Αγίων Μαρτύρων και η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.

Στις 20:00 μ.μ. θα παρουσιαστεί παράσταση με τίτλο «Από τη Γη της Μικρασίας στην Κρήτη». Η παράσταση θα περιλαμβάνει τραγούδια και χορούς της Μικράς Ασίας, της Μυτιλήνης, της Κρήτης και των Κυκλάδων με τη συμμετοχή του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «Νάουσα Πάρου», της χορωδίας «Νάουσα Πάρου» και της «Ένωσης Κρητών» Νέας Σμύρνης.

Να μην λείψει κανείς από το υπέροχο αυτό διήμερο στο Άσπρο Χωριό όπου η νοσταλγία, η συγκίνηση και οι μνήμες για την αλησμόνητη Μικρά Ασία θα πλημμυρίσουν τις καρδιές όλων μας!

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» ΑΣΠΡΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ - ΧΟΡΩΔΙΑ «ΝΑΟΥΣΑ ΠΑΡΟΥ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ ΠΑΡΟΥ
ΕΝΟΡΙΑ ΑΣΠΡΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
ΚΔΕΠΑΠ

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos