Πάρος: «Τα Καπετανέικα» αψήφησαν τη φουσκοθαλασσιά! (Βίντεο + Φωτό)

16 Σεπτεμβρίου 2019 18:37

Βγήκαν σεργιάνι στα νερά της Νάουσας και ολοκληρώθηκαν με ένα τρικούβερτο γλέντι!

 Η ανεμοθύελλα και η φουρτουνιασμένη θάλασσα δεν πτόησαν «Τα Καπετανέικα»!

 

Την διήμερη συναρπαστική γιορτή της ναυτοσύνης που για τρίτη συνεχή χρονιά «άνοιξε πανιά» στη Νάουσα της Πάρου γοητεύοντας το κοινό και μυώντας το στην καταπληκτική εμπειρία γνωριμίας με τον κόσμο της θάλασσας!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου. Πανέμορφα, ξύλινα σκαριά το ένα πλάι στο άλλο στόλισαν κι εφέτος το λιμάνι της Νάουσας όπως σε καιρούς αλλοτινούς, και το σύνθημα για τον θεαματικό αγώνα επίδειξης μέσα στον ναουσαίικο κόλπο δόθηκε, εν μέσω αυτή τη φορά φουσκοθαλασσιάς και συνθηκών έντονου ανέμου!



Σε τίποτα όμως δεν πτοήθηκαν τα περήφανα σκαριά! Μάλλον το μικρό τους ταξίδι έγινε λόγω καιρικών συνθηκών συντομότερο και πιο περιπετειώδες. Αλλά μήπως η περιπέτεια και οι θαλασσινές αντιξοότητες δεν είναι μέρος της ναυτικής ζωής;
O συναρπαστικός αγώνας τον ξύλινων σκαφών μάγεψε για μια ακόμη χρονιά τον κόσμο! Τον ταξίδεψε νοερά στον κόσμο του διαχρονικού πολιτισμού του Αιγαίου και των ανθρώπων του, αναμοχλεύοντας τον παντοτινό πόθο για άνοιγμα στους γαλάζιους ορίζοντες κάτω από τον ουρανό του Αρχιπελάγους.


Η εκδήλωση, ήταν μια καταπληκτική εμπειρία αναβίωσης της ναυτικής μας κληρονομιάς, μια περιήγηση στη ναυτική ιστορία του τόπου μας, που η αναπάντεχη ωστόσο καιρική «φρεσκαδούρα» της προσέδιδε ακόμη μεγαλύτερη ζωντάνια και θεαματικότητα!
«Τα Καπετανέικα» ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου με ένα μαραθώνιο, τρικούβερτο παραδοσιακό γλέντι – έπος που κράτησε από το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας!


Το γλέντι πραγματοποιήθηκε στο απάνεμο καρνάγιο του Αι – Γιάννη του Δέτη. Πλουσιοπάροχα εδέσματα που μαγειρεύονταν επί τόπου, ζωντανή μουσική, χορός και πολύ κέφι, χαρακτήρισαν τη γιορτινή βραδιά!

Όσο η ώρα περνούσε και η νύχτα προχωρούσε, ολοένα και περισσότερος κόσμος κατέκλυζε το καρνάγιο! Όσοι ήταν εκεί, ενημέρωναν φίλους και γνωστούς για το μοναδικό γλέντι που ήταν σε εξέλιξη και τελικά χιλιάδες κόσμου, ακόμα και εκπρόσωποι τοπικών αρχών, πλημμύρισαν με την παρουσία τους τη βραδιά ζώντας μια καταπληκτική, ανεπανάληπτη εμπειρία γιορτής και κεφιού!

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκαν τα φετινά «Καπετανέικα». Με ένα παραδοσιακό, επικό γλέντι αφήνοντας την επίγευση της επιτυχίας τους και την αίσθηση ότι κάθε χρόνο η εκδήλωση γίνεται ακόμα ομορφότερη!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos