Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομπάμα και Μέρκελ οι πιο δημοφιλείς ηγέτες παγκοσμίως

22 Δεκεμβρίου 2015 14:17

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο πιο δημοφιλής ηγέτης παγκοσμίως, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει ο βρετανικός Independent και διενεργήθηκε από την WIN/Gallup International σε 65 χώρες και 64.000 άτομα.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον (37%), στην τέταρτη ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ (35%) ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (33%).

 

Ο Μπάρακ Ομπάμα είναι ο ηγέτης που εμπνέει τον μεγαλύτερο σεβασμό, τρεις στους πέντε ανθρώπους (59%) έχουν θετική εικόνα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ ένας στους τρεις (29%) δεν τον βλέπουν και τόσο θετικά. Χαρακτηριστικό είναι πως είναι λιγότερος αγαπητός στην πατρίδα του και συγκεντρώνει μείον δώδεκα βαθμούς.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μακράν οι πιο αναγνωρίσιμοι ηγέτες στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η δεύτερη πιο αγαπητή ηγέτης ανάμεσα στους 10 που περιλαμβάνονται στην έρευνα με ποσοστό 42%, παρά το γεγονός ότι στην πατρίδα της έχει αρνητικό σκορ στην πατρίδα της εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολούθησε.

Ειδικότερα, πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο Μπάρακ Ομπάμα ακολουθούν η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ντάβιντ Κάμερον και ο Φρανσουά Ολάντ. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και στην έκτη ο Κινέζος πρόεδρος Χι Τζινπίνγκ.Ακολουθεί στην έβδομη θέση ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και στην όγδοη η πρόεδρος της Βραζιλίας πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ. Τέλος την ένατη θέση φιγουράρει ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ και την δέκατη ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί.

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr