Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι «ήρωες της θάλασσας» που σώζουν ζωές στην Πάρο...

09 Ιουλίου 2016 20:16

Οι παραλίες της Πάρου έχουν τους φύλακες – αγγέλους τους, δηλαδή τους ναυαγοσώστες, που αψηφώντας τον κίνδυνο έχουν σώσει ανθρώπινες ζωές από τον κίνδυνο πνιγμού.

Σύμφωνα με το newsit.gr, ο 23χρονος Γιάννης Σκιαδάς είναι ένας από αυτούς. Η αγάπη του για τη θάλασσα και η επιθυμία του να προσφέρει στη διάσωση ανθρώπινων ζωών, τον έκαναν να πάρει από το 2012 την απόφαση να εργαστεί ως ναυαγοσώστης σε παραλίες της Πάρου.

 

Φοιτητής ο ίδιος στην Αθήνα στην διάρκεια του χειμώνα σπουδάζοντας ηλεκτρολόγος – μηχανολόγος, ωστόσο περνά τα καλοκαίρια του στην Πάρο ως ναυαγοσώστης, έχοντας στο ενεργητικό του τη διάσωση ενός νηπίου μόλις 2 ετών και μιας γυναίκας 40 ετών. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σκιαδάς στο newsit.gr, πρόσφατα διέσωσε από βέβαιο πνιγμό μια 76χρονη γυναίκα η οποία λιποθύμησε μέσα στη θάλασσα έχοντας χάσει τις αιθήσεις της.

Τη μετέφερε με ασφάλεια στην ακτή, της έδωσε τις πρώτες βοήθειες και η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στη συνέχεια με ελικόπτερο στην Αθήνα και διασωληνώθηκε.

Ο 23χρονος ναυαγοσώστης, τονίζει στο newsit.gr, την τεράστια ευθύνη του επαγγέλματος και τη σημασία που έχει, ειδικά για την Ελλάδα, η ύπαρξη ασφαλών παραλιών ώστε να μπορεί ο κόσμος να κολυμπάει ελεύθερα. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Πάρου προσπαθεί κάθε χρόνο να φέρει ναυαγοσώστες στο νησί αλλά όπως επισημάνθηκε από το Ναυτικό Όμιλο Πάρου υπάρχουν καθυστερήσεις εξαιτίας της γραφειοκρατίας αν και το νησί διαθέτει τις υποδομές.

Η ανάγκη ωστόσο για ναυαγοσώστες και στα υπόλοιπα ελληνικά νησιά είναι μεγάλη, καθώς κάθε καλοκαίρι, οι παραλίες γεμίζουν, και το ζητούμενο είναι η ασφάλεια των λουομένων κάθε ηλικίας.

www.newsit.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr