Ολυμπιακός - Μίλαν 3-0: Τα θρυλικά πιτσιρίκια στην κορυφή της Ευρώπης

22 Απριλίου 2024 21:02

Ο Ολυμπιακός Κ19 έγραψε ιστορία κατακτώντας το UEFA Youth League, καθώς νίκησε την Μίλαν με 3-0 στον τελικό.

Θρίαμβος για τον Ολυμπιακό Κ19 που επιβλήθηκε της Μίλαν με 3-0 στον τελικό του UEFA Youth League και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο! Οι πιτσιρικάδες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έκαναν μια υποδειγματική εμφάνιση, σκοράροντας τρεις φορές μέσα σε έξι λεπτά, ενώ η άρτια αμυντική λειτουργία και οι καίριες επεμβάσεις του Σίνα κράτησαν ανέπαφη την εστία τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν το παιχνίδι δυναμικά, παίρνοντας την μπάλα στα πόδια τους με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία τρεις φορές μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν γρήγορος, με τις δύο ομάδες να τρέχουν σε όλο το γήπεδο και να ψάχνουν ευκαιρία για να βγουν σε κόντρα.

Οι Ιταλοί πάτησαν την περιοχή του Ολυμπιακού μερικές φορές, όμως φάνηκε να έχουν προβλήματα στην τελική πάσα και στα τελειώματα, κάτι που τους «στοίχησε» καθώς το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθεί γκολ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Μίλαν φάνηκε αποφασισμένη για γκολ και πίεζε στο μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου περιμένοντας το λάθος των Πειραιωτών για να απειλήσουν. Όμως όσες φορές βρέθηκαν απέναντι στον Σίνα, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού δήλωσε «παρών» και έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Ο Παπακανέλλος έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά, βρήκε σε παίκτη της Μίλαν και διαμαρτυρήθηκε για χέρι. Ο διαιτητής πάει να το δει.

Στο 58ο λεπτό του αγώνα Παπακανέλλος έβγαλε μια σέντρα προς την καρδιά της περιοχής, εκεί όπου ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα βρήκε στο χέρι του παίκτη της Μίλαν που τον μάρκαρε. Ο διαιτητής πήγε στο VAR για να δει την φάση και καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μουζακίτης ο οποίος έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ιταλού τερματοφύλακα, που έπεσε σωστά, όμως δεν κατάφερε να την σταματήσει

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos