Βόρειο Σέλας: Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από την εμφάνισή του στη Μακεδονία

06 Νοεμβρίου 2023 13:01

Ένα εντυπωσιακό φωτεινό ουράνιο φαινόμενο παρατηρήθηκε τη νύχτα στον ουρανό της βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για το Βόρειο Σέλας που χάρισε ένα πρωτόγνωρο θέαμα στους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας, στις Σέρρες, την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Αρκτικός Κύκλος και οι περιοχές στο Νότιο Ημισφαίριο θεωρούνται τα καλύτερα σημεία για να παρατηρήσει κανείς το φαινόμενο που αποκαλείται Σέλας στη Γη, όμως η εμφάνισή του, αν και πολύ σπάνια για παραμεσόγειες χώρες, κίνησε το ενδιαφέρον των ανθρώπων και στη χώρα μας και εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους με τις κόκκινες αποχρώσεις του.

Το σέλας προκαλείται όταν σωματίδια από εισερχόμενες ηλιακές καταιγίδες συγκρούονται με αέρια στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας, δημιουργώντας αυτή τη μαγευτική «έκρηξη χρώματος».

Σύμφωνα με αναφορές του Weather News Greece, οι συνθήκες που δημιούργησαν το χθεσινό υπερθέαμα είναι δύσκολο να επαναληφθούν, καθώς υπήρξαν τρεις διαδοχικές εκτινάξεις στεμματικού υλικού προς την Γη την Κυριακή. Το υπερθέαμα φανηκε στην ατμόσφαιρα της Γης γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής.

{https://www.facebook.com/weathernewss/posts/pfbid02NGEN45MSadA7rJWtZzWmfRX2XpxSGWdDEDZPG8jj5JdLG68RA7hqtbP1k3W6ygdfl?ref=embed_post}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos